Kookboek Alain Caron - de Bijbel van de Franse Keuken

De Bijbel van de Franse Keuken van Alain Caron

kookboek de Bijbel van de Franse Keuken


Met het kookboek De Bijbel van de Franse Keuken kun je meteen aan de slag! Lekkere recepten, goede uitleg en de humor van deze bekende Frans-Nederlandse chef komen terug in dit boek met heerlijke recepten.


Je kunt dit boek bij 2 verschillende boekhandels bestellen.

Koop de Bijbel van de Franse Keuken - Alain Caron bij Bol.com 

De Bijbel van de Franse Keuken - Alain Caron bij Libris kopen.

Over de Bijbel van de Franse Keuken

Recepten Alain Caron

Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. 


Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Alain Caron recept

Wie is Alain Caron?

Alain Caron is bij televisiekijkend Nederland met name bekend van het populaire Net5 kookprogramma Masterchef. Sinds 2015 is hij betrokken bij het programma Binnenste Buiten bij de KRO-NCRV. Alain Caron is een bevlogen en passievol culinair expert. Op het podium verrast hij zijn toeschouwers met gedegen kennis en aanstekelijk enthousiasme.
Caron werd geboren in Parijs, maar woont inmiddels al meer dan 30 jaar in Nederland. Hij heeft zich alhier ontwikkeld tot culinaire duizendpoot. Hij presenteert programma’s, organiseert evenementen en is altijd bevlogen om zijn kennis en liefde voor de gastronomie over te dragen.

In oktober 1995 maakt hij zijn debuut als tv-kok bij Wie kookt er vandaag (IDTV) waar het programma Uitgekookt (VTV) op volgde. Hij was presentator van het Koken op zee (VPRO) en verscheen in het programma Pavlow (NTR).

Ook werd hij meerdere malen als culinair expert gevraagd voor programma’s als Keuringsdienst van waarde (KRO) en De wereld draait door (VARA). Van 2010 tot 2014 was hij jurylid van Masterchef en Masterchef junior (NET5).

Caron ontving de Diamant Award voor zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse gastronomie. Ook treedt regelmatig op als presentator bij uiteenlopende evenementen. Zo deed hij de presentatie van de documentaire El Bulli: cooking in progress in het Tuschinski theater. Hij was te zien bij Kunsthal kookt in Rotterdam, Proef de stad. Tevens heeft hij het Film Food Festival, de Taste of Amsterdam aangedaan en de Hospitality & Style awards in het Okura hotel in Amsterdam.

Hij weet op originele en verrassende wijze ieder zakelijk onderwerp op zijn eigen manier om te zetten naar een culinaire show.

In 2016 heeft de Franse boerenkeuken Café Caron zijn deuren geopend. Deze wordt gerund door zijn zonen David en Tom, maar uiteraard zal Alain ook regelmatig in de keuken te vinden zijn. En in 2018 kwam daar een nieuw etablissement bij: le Petit Caron op het Gerard Douplein, dat meer als wijn-bar fungeert.