Zoete recepten uit de Franse Keuken
Crêpes van Sanne! Een pannenkoeken recept
Crêpes worden hier in Frankrijk niet alleen voor de Chandeleur gegeten (2 februari) maar het hele jaar door. Hier heb je absoluut geen pannenkoekenmix voor nodig, 250 gram meel, een halve liter melk en 4 eieren en je bent er! Hier staan ze minstens 1x per week op tafel..
Elf tips om perfecte meringues te maken
Meringues, typisch Frans ! Oh nee, toch niet, de oorsprong schijnt namenlijk of in Zwitserland of in Duitsland te liggen, maar daar verschillen de meningen nogal over. In dit recept gaan we de Franse versie maken en krijg je veel tips mee om mislukken te voorkomen!
Cake recept van de kleuterschool
Op een Franse kleuterschool wordt er vanaf dag één veel tijd besteed aan eten doorbijvoorbeeld taarten te bakken. Dit is één van eerste recepten die ze leren, de Yoghurt-taart, heel gemakkelijk te maken want er wordt niet gewogen..En je kunt de yoghurt-taart naar jouw smaak maken!
Familierecept voor een Franse Tarte Tatin
Ah, zucht, de Tarte Tatin, hoe Frans wil je het hebben.. We maken hem regelmatig hier en ik denk dat het absoluut mijn lievelingstaart is. Bij deze het familierecept met boter, suiker, nog meer boter en nog meer suiker! Oh en appels natuurlijk,die zijn dan wel weer gezond..
Chef Conticini en zijn Chocoladecake
Een recept voor een chocolade fondant van een echte Franse chef patissier! Volgens Philippe Conticini hoef je geen chef te zijn om 'smaakexplosies' te creëren en dat heeft hij aan willen tonen met deze fondant. Makkelijk en ook een prima recept om samen met kinderen te maken!
Recept Brioche uit Frankrijk
Fransen eten regelmatig een brioche, een soort zoet brood gemaakt van meel, eieren en suiker. In elk departement in Frankrijk kun je dit zoete brood vinden, elk met een eigen toevoegsel of vorm. Hier in de Provence gaat er vaal oranjebloesemwater door. Hier het recept voor Frans brood.
Pâte de Coings van Christelle
Deze Franse vruchtenblokjes zijn een heerlijk tussendoortje en erg makkelijk zelf te maken. Ik wilde ze deze keer van de kweeperen van de camping maken, maar die waren zo verrot dat het onmogelijk was. Gelukkig had mijn vriendin Christelle ze net gemaaakt!
Vijgentijd in Zuid-Frankrijk!
Een heerlijk frans recept van vijgenjam. Het is net zo simpel te maken als de abrikozenjam, maar er gaat een stuk minder suiker in. Je kunt deze jam trouwens ook prima mixen, de smaak wordt er alleen maar door versterkt! Heerlijk om te eten met kaas of met bijvoorbeeld eendenvlees.
Koekjes bakken: de Franse palmiers
Een makkelijker recept om koekjes te bakken is er niet! Je hebt voor deze palmiers alleen maar bladerdeeg en suiker nodig. Mijn kinderen hebben dit recept op de kleuterschool geleerd. Jong geleerd, oud gedaan! Pas op, ze zijn verslavend lekker