Recepten voor vlees- en visgerechten

Deze Franse gerechten eten wij regelmatig. De meeste recepten zijn de familierecepten 
van mijn Franse man. Hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • Frans recept rollade uit de oven

   Varkensrollade à la Mamie Elise

   De Provençaalse keuken zonder knoflook is als het zuiden van Frankrijk zonder zon : ondenkbaar ! Hier het recept van en varkensrollade met knoflook en Provençaalse kruiden zoals Mamie Elise deze maakte. Wij aten het altijd met haricots verts of aardappeltjes.

  • franse keuken stoofschotel

   Provençaals Stoofvlees van Régis

   Een van mijn meest dierbare ontmoetingen hier in Frankrijk is ongetwijfeld die met Régis. Sommige ontmoetingen kun je niet uitleggen, vanaf de eerste minuut was er een klik met Régis  vooral omdat we één passie deelden : koken ! Hierbij het verhaal en recept van de Provençaalse Daube.

  • Recept escargots slakken

   Waarom ik geen slakken eet...

   Na het lezen van het verhaal over mijn schoonfamilie en hoe zij aan de slakken voor het Kerstdiner komen, heb je misschien niet zoveel zin in het recept voor slakken. Toch misschien een keer proberen, volgens mijn schoonfamilie smaakt het heerlijk EN van tevoren klaar te maken.

  • Gevulde tomaten recept

   Gevulde Tomaten van mijn schoonvader

   Superhandig recept dit, want je kunt er alle overgebleven restjes vlees, vis of groente in kwijt. Met andere woorden: bewaar al je kliekjes en aan het eind van de week maak je deze gevulde tomaten. Normaal gesproken maakt mijn schoonvader deze, dus als hij het kan...

  • recept kreeft

   Recept Kreeft van mijn schoonmoeder

   Mmmm, dit is ongeveer het lekkerste wat ik hier heb leren eten: kreeft in tomatensaus. Het recept komt van mijn schoonmoeder, die zo lief was om het helemaal voor me uit te schrijven. De kreeft wordt geflambeerd in cognac en daarna gekookt in een pittige tomatensaus.

  • zalm in bladerdeeg met spinazie

   Zalm in bladerdeeg met spinazie

   Het recept voor zalm in bladerdeeg met spinazie kan op veel manieren gemaakt worden. Je kunt het bladerdeeg in de supermarkt kopen of zelf maken, verse spinazie of diepvriesspinazie gebruiken en ricotta of crème fraîche toevoegen. Hier voegen we altijd een scheut witte wijn toe!