Kookboek Paul Bocuse

De Nieuwe Franse Keuken - Paul Bocuse

kookboek Paul Bocuse Franse Keuken


Het kookboek 'De Nieuwe Franse Keuken' van Paul Bocuse staat vol met recepten van deze bekende Franse chef. Paul Bocuse is helaas overleden in 2018, maar zijn recepten leven voort in zijn sterrenrestaurants.Zijn bekende zwarte truffel soep, bedacht voor president Valéry Giscard-d'Estaing, is een ware klassieker en de Bocuse d'Or, een zeer prestigieuse kookwedstrijd, is door hem opgezet. Zoals het NRC Handelsblad zei: 'Er is geen beter raadgever dan Paul Bocuse'.

Je kunt dit kookboek van chef Paul Bocuse bij 2 verschillende boekhandels bestellen.

Koop De Nieuwe Franse Keuken - Paul Bocuse bij Bol.com 

.

Over het kookboek van Paul Bocuse

Recepten Paul Bocuse


De nieuwe Franse keuken is het meesterwerk van Paul Bocuse, chef-kok en dé ambassadeur van de Franse keuken. 


Met meer dan 1000 recepten uit de fascinerende wereld van de Franse keuken. De nieuwe Franse keuken is de nieuwe klassieker in de reeks Culinaire klassiekers,

Wie is Paul Bocuse?

Restaurant Paul Bocuse

Met reden wordt Paul Bocuse beschouwd als een van de belangrijkste koks van zijn tijd. Hij heeft gezorgd voor een grondige vernieuwing van de Franse, en daarmee van de internationale keuken. Hij legt de nadruk op verse produkten, die hij zelf bij voorkeur koopt op de markten van Lyon. Hij bereidt ze op een manier die de ware smaak van de eersteklas ingrediënten volledig tot zijn recht laat komen. En al is hij een vernieuwer, hij heeft een groot respect voor de kooktraditie zoals die op het Franse platteland van generatie op generatie is doorgegeven.

Paul Bocuse inspiratie Ratatouille

Paul bocuse inspiratie ratatouillePaul Bocuse is ook de inspiratie voor de Auguste Gusteau, de chef van het restaurant waar Remy de talentvolle rat in de Disney-fim Ratatouille terecht komt. In de film zie je het restaurant met de grote letters Gusteau op het dak, volledig geinspireerd op het restaurant van Paul Bocuse.