Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • pizzadeeg maken

   Pizzadeeg maken

   Pizzadeeg maken is helemaal niet zo moeilijk. Je moet het deeg alleen even de tijd geven om te rijzen. Hier in Frankrijk wordt heel veel pizza gegeten, iets wat ik niet wist toen ik hier kwam wonen. Zelf pizza maken is natuurlijk het lekkerste, dat leer ik je dus hier. 

  • Een simpele aardappel-preisoep

   Ik denk dat de aardappel-prei soep toch wel de meest gegeten soep is hier : weinig ingrediënten, snel gemaakt en de kinderen vinden het eigenlijk altijd lekker. Handige tip: je kunt er ook andere groentes in 'verstoppen' ! Al is dit meer nodig voor mijn man dan voor de kinderen...

  • recept wortelsoep frankrijk

   Velouté de Carottes, een simpele wortelsoep

   Worteltjes worden hier in de Provence voornamenlijk geraspt gegeten met vinaigrette, maar met kouder weer maken we er een wortelsoep van. Makkelijk te maken en zeer gewaardeerd door de kinderen. Je kunt hier ook het recept van de pompoensoep vinden.

  • Hartige taart met tomaten

   Hartige taart met tomaten

   Bij deze het recept van een heerlijke Tarte à la Tomate. Met natuurlijk als eerste existentiële vraag: is de tomaat nu fruit of is het groente? Het antwoord op deze vraag én de vraag: 'Waar komt de tomaat vandaan?', vind je in dit verhaal terug! Heerlijk om te eten, makkelijk om te maken!

  • Aardappel oven recept

   Aardappeltjes uit de oven van Charlotte

   Deze keer ga ik je uitleggen hoe je heel makkelijk aardappeltjes in de oven maakt. Het ideale aan dit recept is dat de voorbereiding ongeveer 5 minuten in beslag neemt en dat je de aardappeltjes daarna een minuut of veertig in de oven doet zonder er nog naar om te kijken. 

  • Gevulde eieren Frans

   Recept gevulde eieren

   Deze gevulde eieren eten we hier voornamenlijk met Pasen. Het recept is gebaseerd op een prachtige felgele bloem die in de winter aan de Côte d'Azur en in de Provence bloeit. Het recept is van mijn schoonmoeder, probeer zeker haar mayonnaise ook eens uit, die is heerlijk!

  • Deeg voor quiche

   Quiche-deeg maken

   Oké, nu allemaal even opletten: leer uit je hoofd 250 - 100 - 100. Ik herhaal 250 - 100 -100. Heb je hem? Dan ben je klaar voor het basis-recept deeg, dat ik heb geleerd van Mamie Elise... voor taarten, quiches, gebak en pizza's.. Ik gebruik het zeer regelmatig !

  • Gevulde tomaten recept

   Gevulde Tomaten van mijn schoonvader

   Superhandig recept dit, want je kunt er alle overgebleven restjes vlees, vis of groente in kwijt. Met andere woorden: bewaar al je kliekjes en aan het eind van de week maak je deze gevulde tomaten. Normaal gesproken maakt mijn schoonvader deze, dus als hij het kan...

  • Makkelijk Recept Ratatouille

   Echt Provençaals Ratatouille recept

   La Ratatouille, een typisch Provençaals gerecht en één van de eersten die de vrouwen van de familie me hier geleerd hebben. Er zijn veel verschillende varianten, maar als eerste de 'officiële'  Provençaalse familie-versie (en daarna de makkelijke (lees luie) versie).