Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • Hartige taart met tomaten

   Hartige taart met tomaten

   Bij deze het recept van een heerlijke Tarte à la Tomate. Met natuurlijk als eerste existentiële vraag: is de tomaat nu fruit of is het groente? Het antwoord op deze vraag én de vraag: 'Waar komt de tomaat vandaan?', vind je in dit verhaal terug! Heerlijk om te eten, makkelijk om te maken!

  • Aardappel oven recept

   Aardappeltjes uit de oven van Charlotte

   Deze keer ga ik je uitleggen hoe je heel makkelijk aardappeltjes in de oven maakt. Het ideale aan dit recept is dat de voorbereiding ongeveer 5 minuten in beslag neemt en dat je de aardappeltjes daarna een minuut of veertig in de oven doet zonder er nog naar om te kijken. 

  • Gevulde eieren Frans

   Recept gevulde eieren

   Deze gevulde eieren eten we hier voornamenlijk met Pasen. Het recept is gebaseerd op een prachtige felgele bloem die in de winter aan de Côte d'Azur en in de Provence bloeit. Het recept is van mijn schoonmoeder, probeer zeker haar mayonnaise ook eens uit, die is heerlijk!

  • Deeg voor quiche

   Quiche-deeg maken

   Oké, nu allemaal even opletten: leer uit je hoofd 250 - 100 - 100. Ik herhaal 250 - 100 -100. Heb je hem? Dan ben je klaar voor het basis-recept deeg, dat ik heb geleerd van Mamie Elise... voor taarten, quiches, gebak en pizza's.. Ik gebruik het zeer regelmatig !

  • Gevulde tomaten recept

   Gevulde Tomaten van mijn schoonvader

   Superhandig recept dit, want je kunt er alle overgebleven restjes vlees, vis of groente in kwijt. Met andere woorden: bewaar al je kliekjes en aan het eind van de week maak je deze gevulde tomaten. Normaal gesproken maakt mijn schoonvader deze, dus als hij het kan...

  • Uientaart recept

   Een simpele Franse Uientaart

   Een franse uientaart is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben want de uien moeten echt boterzacht worden. Het deeg kun je OF zelf maken met het basisrecept deeg OF je koopt een uitrolbaar deeg. De uientaart staat hier regelmatig op tafel. 

  • recept bloemkoolschotel met bechamel en kaas

   Recept bloemkoolschotel uit de oven

   De meest bekende bloemkoolschotel uit die oven is die met bechamelsaus. Deze groensaus is makkelijk zelf te maken. De bechamel heeft maar weinig ingrediënten nodig: boter, meel en melk. De bloemkool met kaas en bechamel gaat 20 minuten in de oven en bon appétit!

  • Frans recept rollade uit de oven

   Varkensrollade à la Mamie Elise

   De Provençaalse keuken zonder knoflook is als het zuiden van Frankrijk zonder zon : ondenkbaar ! Hier het recept van en varkensrollade met knoflook en Provençaalse kruiden zoals Mamie Elise deze maakte. Wij aten het altijd met haricots verts of aardappeltjes.

  • borrelhapjes maken

   Pizza borrelhapjes

   Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.