Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
Een simpele Franse Uientaart
Een franse uientaart is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben want de uien moeten echt boterzacht worden. Het deeg kun je OF zelf maken met het basisrecept deeg OF je koopt een uitrolbaar deeg. De uientaart staat hier regelmatig op tafel.
Recept bloemkoolschotel uit de oven
De meest bekende bloemkoolschotel uit die oven is die met bechamelsaus. Deze groensaus is makkelijk zelf te maken. De bechamel heeft maar weinig ingrediënten nodig: boter, meel en melk. De bloemkool met kaas en bechamel gaat 20 minuten in de oven en bon appétit!
Varkensrollade à la Mamie Elise
De Provençaalse keuken zonder knoflook is als het zuiden van Frankrijk zonder zon : ondenkbaar ! Hier het recept van en varkensrollade met knoflook en Provençaalse kruiden zoals Mamie Elise deze maakte. Wij aten het altijd met haricots verts of aardappeltjes.
Pizza borrelhapjes
Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.