Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • Uientaart recept

   Een simpele Franse Uientaart

   Een franse uientaart is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben want de uien moeten echt boterzacht worden. Het deeg kun je OF zelf maken met het basisrecept deeg OF je koopt een uitrolbaar deeg. De uientaart staat hier regelmatig op tafel. 

  • recept bloemkoolschotel met bechamel en kaas

   Recept bloemkoolschotel uit de oven

   De meest bekende bloemkoolschotel uit die oven is die met bechamelsaus. Deze groensaus is makkelijk zelf te maken. De bechamel heeft maar weinig ingrediënten nodig: boter, meel en melk. De bloemkool met kaas en bechamel gaat 20 minuten in de oven en bon appétit!

  • Frans recept rollade uit de oven

   Varkensrollade à la Mamie Elise

   De Provençaalse keuken zonder knoflook is als het zuiden van Frankrijk zonder zon : ondenkbaar ! Hier het recept van en varkensrollade met knoflook en Provençaalse kruiden zoals Mamie Elise deze maakte. Wij aten het altijd met haricots verts of aardappeltjes.

  • borrelhapjes maken

   Pizza borrelhapjes

   Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.