Vegetarische recepten

Deze vegetarische recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
mijn Franse familie, maar vrienden dragen ook hun steentje bij. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • Gevulde eieren Frans

   Recept gevulde eieren

   Deze gevulde eieren eten we hier voornamenlijk met Pasen. Het recept is gebaseerd op een prachtige felgele bloem die in de winter aan de Côte d'Azur en in de Provence bloeit. Het recept is van mijn schoonmoeder, probeer zeker haar mayonnaise ook eens uit, die is heerlijk!

  • Deeg voor quiche

   Quiche-deeg maken

   Oké, nu allemaal even opletten: leer uit je hoofd 250 - 100 - 100. Ik herhaal 250 - 100 -100. Heb je hem? Dan ben je klaar voor het basis-recept deeg, dat ik heb geleerd van Mamie Elise... voor taarten, quiches, gebak en pizza's.. Ik gebruik het zeer regelmatig !

  • recept bloemkoolschotel met bechamel en kaas

   Recept bloemkoolschotel uit de oven

   De meest bekende bloemkoolschotel uit die oven is die met bechamelsaus. Deze groensaus is makkelijk zelf te maken. De bechamel heeft maar weinig ingrediënten nodig: boter, meel en melk. De bloemkool met kaas en bechamel gaat 20 minuten in de oven en bon appétit!

  • borrelhapjes maken

   Pizza borrelhapjes

   Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.

  • bladerdeeg maken recept

   Tien tips om makkelijk bladerdeeg te maken

   Bladerdeeg maken is even een karweitje, maar wanneer je het een paar keer maakt, heb je snel de slag te pakken. Lees hier eerst de tien tips & tricks voor een mooi bladerdeeg en ga daarna aan de slag met het recept wat ik heb gekregen van de plaatselijke bakker.