Guillaume Musso in het Nederlands

Guillaume Musso, Franse schrijver

guillaume Musso nederlands

Guillaume Musso (1974) is een Franse schrijver, die vooral bekend staat om zijn spannende thrillers met een vleugje romantiek. In 2022 was Musso weer de bestverkopende auteur in Frankrijk, en zijn boeken worden in 36 landen uitgegeven. 

Zijn eerste boek ‘Skidamarink’ kwam in 2001 uit en begint met de diefstal van de Mona Lisa uit het Louvre. Na een auto ongeluk raakte Musso geïnteresseerd in bijna-dood-ervaringen, iets wat terug komt als thema in veel van zijn werken. Vooral in zjin tweede roman, 'Et après', komt dit duidelijk naar voren. 'Et après' betekende de internationale doorbraak van Musso en het werd verfilmd als 'Afterwards' (2009).

Boek Guillaume Musso

Guillaume Musso bracht als kind veel tijd door in de bibliotheek waar zijn moeder werkte. Toen hij 19 was verhuisde hij tijdelijk naar New York, waar hij in een ijscokraam werkte en leefde met mensen van veel verschillende afkomsten. Naar eigen zeggen leerde Musso veel tijdens deze tijd en kwam hij terug naar Frankrijk vol met nieuwe ideeën voor romans. 

Na zijn terugkomst in Frankrijk haalde Musso een graad in Economie aan de universiteit. Hiernaast behaalde hij ook een certificaat om les te kunnen geven in Economie, al focust Guillaume Musso zich op het moment vooral op het schrijven van zijn boeken. 


Boek Guillaume Musso

De verschillende thrillers van Guillaume Musso

Hieronder vind je alle Nederlandse uitgaven van de boeken van Guillaume Musso. Je kunt de boeken zoals altijd bij Libris of bij bol.com bestellen. 

Het meisje uit de Seine 
Guillaume Musso

In de mysterieuze thriller Het meisje uit de Seine van bestsellerfenomeen Guillaume Musso wordt een jonge vrouw op een koude nacht uit de Seine gehaald. 

Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat ze een wereldberoemde pianiste is, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash… 

Inspecteur Roxane Montchrestien krijgt de taak om de zaak uit te zoeken. Zo begint een wervelende zoektocht, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.

Bestel 'Het meisje uit de Seine' van Guillaume Musso via Libris 

Koop Guillaume Musso 'Het meisje uit de Seine' op Bol.com


Het geheime leven van schrijvers - Guillaume Musso

Ooit kondigde de beroemde auteur Nathan Fawles het einde van zijn schrijverscarrière aan en trok hij zich terug op Beaumont, een wild en verlaten eiland voor de Franse zuidkust.

Twintig jaar later arriveert de jonge Zwitserse journaliste Mathilde Monney, vastbesloten om Nathans geheimen te ontrafelen. Diezelfde dag wordt een lichaam gevonden en sluit de politie het eiland af van de buitenwereld. 


'Het geheime leven van schrijvers' - Guillaume Musso via Libris kopen

Guillaume Musso - 'Het geheime leven schrijvers kopen bij Bol.com

Een appartement in Parijs - Guillaume Musso

De Britse politieagente Madeline heeft een appartement in Parijs gehuurd om er tot rust te komen. Maar door een misverstand treft ze er Gaspard, een mensenschuwe schrijver, die naar Parijs is gekomen om er te werken. 
De studio was van de gerenommeerde schilder Sean Lorenz, en ademt nog altijd zijn passie voor licht en kleur. Gebroken door de moord op zijn jonge zoon, is hij het jaar ervoor overleden. Lorenz liet drie schilderijen na, maar die zijn sindsdien spoorloos. Gefascineerd door zijn talent én tragische lot, besluiten Madeline en Gaspard samen uit te zoeken wat er met de kostbare schilderijen gebeurd is. 

Via Libris: Een appartement in Parijs - Guillaume MussoHet meisje en de nacht - Guillaume Musso

De Franse Riviera, winter 1992: in een ijskoude nacht, wanneer de campus van een elitaire kostschool geteisterd wordt door een sneeuwstorm, verdwijnen de negentienjarige modelleerling Vinca Rockwell en de filosofieleraar met wie zij een geheime relatie had. Niemand zou haar ooit nog terugzien.


De Franse Riviera, voorjaar 2017: de ooit onafscheidelijke Manon, Thomas en Maxime – Vinca’s beste vrienden – hebben elkaar niet meer gesproken sinds hun afstuderen. Ze zien elkaar voor het eerst weer terug bij de reünie van hun school. Wat is er werkelijk gebeurd in die koude nacht in 1992.

Koop 'Het meisje en de nacht' van Guillaume Musso via Libris