Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
 • gaspacho

  Gaspacho, een zomerse soep

  Gaspacho is een koude groentesoep die oorspronkelijk uit Spanje komt. Wist je dat in de allereerste gaspacho's helemaal geen tomaat zat? Nu ondertussen wel en niet zo'n beetje ook: het is de basis van deze koude soep. Hij is niet super lang houdbaar, dus snel opeten!

 • quiche met zalm

  Quiche met zalm

  Voor deze quiche met zalm gebruikte ik gerookte zalmblokjes én een kant-en-klaar deeg. Hierdoor staat deze lekker quiche dus in een mum van tijd op tafel! Lekker met een salade zoals op de foto, maar in de winter kun je er ook een soep bij serveren. 

 • aubergine oven

  Aubergine uit de oven

  Dit recept met aubergine maak je heel makkelijk in de oven. Wij eten het aubergine-brood vaak met een huisgemaakte tomatensaus bij een apéritif dinatoire. Makkelijk te doen, want we eten dit gerecht koud. Je kunt het dus van tevoren klaarmaken.

 • vegetarisch recept quiche met aubergine

  Vegetarisch recept: Quiche met aubergine

  Deze quiche met aubergine heb ik laatst voor een picknick gemaakt. Heerlijk met een tomatensalade of vlees van de barbecue in de zomer. In de winter eten we vaak quiche met een huisgemaakt soepje. Laat de aubergine lang doorsudderen, de groente wordt er alleen maar lekkerder van!

 • vegetarisch recept gevulde paprika

  Vegetarisch recept: Gevulde paprika

  De gevulde paprika's zijn heerlijk voor in de zomer. Wij eten er dan vaak een salade bij. In de winter maken we het gerecht wat machtiger door er rijst bij te eten. Het kost wat tijd, maar aan het einde van het recept vind je ook de snelle versie van de gevulde paprika.

 • quiche ham prei

  Recept quiche met ham en prei

  Een lekkere quiche voor alle jaargetijden. Deze quiche met ham en prei is makkelijk te maken en bijna iedereen vindt hem lekker. Zorg dat je de prei goed laat sudderen zodat hij smelt op je tong. Het familie-recept voor de ham-prei quiche vind je hier.

 • zelf pizza maken

  Zelf pizza maken

  Altijd al zelf pizza willen maken? Ik leer het je hier. Je kunt met de verschillende recepten zelf kiezen hoeveel etappes je van A tot Z wilt maken (het pizzadeeg bijvoorbeeld) en welke je deze keer in de supermarkt haalt door gebrek aan tijd. Het is misschien even oefenen, maar de moeite waard!  

 • recept franse vinaigrette

  De vinaigrette van Mamoune

  Fransen eten meer dan 5 kilo sla per persoon per jaar. Hoewel dit heel gezond lijkt, wordt deze sla wel met een vinaigrette en brood gegeten. Hier vind je het familierecept van de vinaigrette van Mamoune, de oma van mijn Franse man. Het is één van de weinige vinaigrette recepten waar geen mosterd inzit.

 • Recept Croque Monsieur

  Recept Croque-Monsieur, de Franse tosti

  De Franse croque-monsieur blijft een topper, zowel tussen de middag in de bistro's als bij de bakker in de vitrine. Het recept van de croque-monsieur uit de oven kreeg ik van Philippe. Ontzettend handig wanneer je meerdere monden te voeden hebt, je maakt er in één keer 8!