Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
 • pannenkoeken recept hartig

  Frans pannenkoeken recept: hartige crêpes

  Voor het recept van de hartige crêpes ben ik een avondje bij mijn Bretonse vrienden Bruno en Charlotte gaan eten. Je vindt hier dus het originele Bretonse recept én de manier om de hartige crêpes te bakken. Ideeën genoeg, kijk maar eens aan het eind van het recept. 

 • bladerdeeghapjes maken

  Bladerdeeg hapjes met knakworst

  Fransen zijn dol op aperitieven en er staan hierbij altijd veel bladerdeeg hapjes op tafel. Hier het simpele recept van de knakworstjes in bladerdeeg, vaak gemaakt door de kinderen want het is een leuk werkje. Oh en ze zijn vooral heel erg lekker, dat zal ook wel meespelen.

 • aardappelgratin

  Aardappelgratin van mijn schoonmoeder

  Ik heb heel veel verschillende recepten van deze aardappelgratin langs zien komen met de jaren, maar de allerlekkerste blijft toch die van mijn schoonmoeder. Alles wordt hier altijd 'au pif' oftewel uit de losse hand gedaan, maar ik heb het recept voor jullie uit kunnen schrijven. 

 • recept courgettesoep

  Recept courgettesoep

  Het recept voor deze courgettesoep komt van de tante van mijn Franse man. De soep kan koud of warm gegeten worden en wordt hier vaak geserveerd in een verrine, als voorgerecht. Voor de koude winterdagen is de soep ook heerlijk, vooral met een scheut olijfolie.

 • bladerdeeg maken recept

  Tien tips om makkelijk bladerdeeg te maken

  Bladerdeeg maken is even een karweitje, maar wanneer je het een paar keer maakt, heb je snel de slag te pakken. Lees hier eerst de tien tips & tricks voor een mooi bladerdeeg en ga daarna aan de slag met het recept wat ik heb gekregen van de plaatselijke bakker. 

 • quiche ham prei

  Recept quiche met ham en prei

  Een lekkere quiche voor alle jaargetijden. Deze quiche met ham en prei is makkelijk te maken en bijna iedereen vindt hem lekker. Zorg dat je de prei goed laat sudderen zodat hij smelt op je tong. Het familie-recept voor de ham-prei quiche vind je hier.

 • recept omelet met wilde asperges

  Recept omelet met asperges

  Vanaf begin maart/april vind je hier in de Provence groene, wilde asperges. Wij gaan vaak met de hele familie op stap en komen dan, enkele uren later, hopelijk met een flinke oogst terug. Met deze asperges maken we dan een omelet en dat recept vind je hier!

 • Recept quiche met tonijn

  Recept Quiche met Tonijn

  De quiche met tonijn maar ik vaak van tevoren. Of ik zet hem hierna in de koelkast en eet hem in de twee volgende dagen, of ik zet hem in de vriezer voor de dagen dat ik gen tijd heb om te koken. De quiche met tonijn is heerlijk bij een salade of om mee te nemen bij een picknick.

 • Recept Croque Monsieur

  Recept Croque-Monsieur, de Franse tosti

  De Franse croque-monsieur blijft een topper, zowel tussen de middag in de bistro's als bij de bakker in de vitrine. Het recept van de croque-monsieur uit de oven kreeg ik van Philippe. Ontzettend handig wanneer je meerdere monden te voeden hebt, je maakt er in één keer 8!