Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk

Deze hartige recepten komen uit de Franse Keuken. De meeste recepten komen van 
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
 • Franse uiensoep

  Frans recept Uiensoep

  Niet iedereen is fan van de Franse uiensoep, maar na een koude wandeling is dit toch wel heel fijn thuiskomen. Het recept is heel simpel, zorg er vooral voor dat de uien niet aanbranden. Heb je prikkende ogen bij het snijden van de uien? Dan heb ik hier een tip voor je!

 • Frans recept rollade uit de oven

  Varkensrollade à la Mamie Elise

  De Provençaalse keuken zonder knoflook is als het zuiden van Frankrijk zonder zon : ondenkbaar ! Hier het recept van en varkensrollade met knoflook en Provençaalse kruiden zoals Mamie Elise deze maakte. Wij aten het altijd met haricots verts of aardappeltjes.

 • Gevulde aubergine

  Gevulde aubergine uit de oven

  Deze week zijn de dagen hier wat kouder door de wind van de Mistral, dus het was tijd voor een wat 'warmer' recept! Aubergines farcies, oftewel gevulde aubergines, vragen iets meer tijd om te maken, maar ze zijn het meer dan waard! Het recept kan ook zonder vlees gemaakt worden.

 • makkelijk recept bechamel

  Recept béchamelsaus voor groente en vis

  Bechamelsaus is één van de bekendste sauzen van de Franse gastronomie. Het wordt gebruikt als groentesaus maar bijvoorbeeld ook voor een heerlijke croque monsieur. Hier het recept voor bechamel een simpele groentesaus én het recept voor een preischotel uit de oven.

 • Gevulde tomaten recept

  Gevulde Tomaten van mijn schoonvader

  Superhandig recept dit, want je kunt er alle overgebleven restjes vlees, vis of groente in kwijt. Met andere woorden: bewaar al je kliekjes en aan het eind van de week maak je deze gevulde tomaten. Normaal gesproken maakt mijn schoonvader deze, dus als hij het kan...

 • Een simpele aardappel-preisoep

  Ik denk dat de aardappel-prei soep toch wel de meest gegeten soep is hier : weinig ingrediënten, snel gemaakt en de kinderen vinden het eigenlijk altijd lekker. Handige tip: je kunt er ook andere groentes in 'verstoppen' ! Al is dit meer nodig voor mijn man dan voor de kinderen...

 • camembert uit de oven met appel

  Camembert uit de oven met appel

  Voor de koude dagen is dit een heerlijk recept om te delen. Wij zetten de doosjes met gesmolten camembert uit de oven altijd midden op tafel en iedereen eet het dan met een stukje stokbrood of toast. Je kunt eerste de appeltjes maken en vlak voor het serveren de kaas.

 • quiche met zalm

  Quiche met zalm

  Voor deze quiche met zalm gebruikte ik gerookte zalmblokjes én een kant-en-klaar deeg. Hierdoor staat deze lekker quiche dus in een mum van tijd op tafel! Lekker met een salade zoals op de foto, maar in de winter kun je er ook een soep bij serveren. 

 • aubergine oven

  Aubergine uit de oven

  Dit recept met aubergine maak je heel makkelijk in de oven. Wij eten het aubergine-brood vaak met een huisgemaakte tomatensaus bij een apéritif dinatoire. Makkelijk te doen, want we eten dit gerecht koud. Je kunt het dus van tevoren klaarmaken.