Recepten voor vlees- en visgerechten

Deze Franse gerechten eten wij regelmatig. De meeste recepten zijn de familierecepten 
van mijn Franse man. Hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
 • recept zalm van de barbecue

  Zalm van de barbecue

  Leer hier hoe zalm op de barbecue kunt maken, zonder dat het aan de gril plakt. In de zomer zijn zalmspiezen van de barbecue met een salade een heerlijke maaltijd en ze zijn heel snel en makkelijk te maken. Heb je wat meer tijd? Marineren kan ook, ik geef je twee recepten. 

 • recept Franse vissoep marseille

  De vissoep uit Marseille van Dominique

  Het recept van deze vissoep komt rechtstreeks uit Marseille! Dominique, een Franse lezeres van Renie's Franse Keuken, heeft het recept en de foto's gemaakt en was zo lief alles te delen. Haar moeder heeft het recept ooit gekregen van Franse super-chef Fonfon. Proberen dus!

 • kip uit de oven

  Provençaalse kip uit de oven

  Het recept van een kippetje zoals je hem op de gezellige marktjes in Frankrijk vindt. Ik gef je hier het recept voor de oven-variant, zoals hij door mamie Elise werd gemaakt. Altijd handig wanneer je eters krijgt, het huis ruikt heerlijk en bijna iedereen vindt het lekker! 

 • recept kipspiesjes op de barbecue

  Huisgemaakte kipspiesjes op de barbecue

  Bij deze huisgemaakte spiezen van kipfilet, eten we vaak een lekkere tomatensalade, aardappeltjes uit de oven (recept staat elders op de site) of maïskolven. Ik maak de spiezen eigenlijk elke keer weer op een andere manier, er zullen dus nog veel meer marinades langskomen deze zomer!

 • ovenschotel vis

  Een Franse visschotel met dorade

  Simpel, Frans en geleerd van Mamie Elise de oma van mijn man : Provençaalse Daurade (zeebaars of Dorade in het Nederlands) uit de oven. Wanneer de vis éénmaal graatloos is, is hij boterzacht en smelt op hij op je tong! Zeer de moeite waard!

 • ovenschotel met gehakt franse keuken

  Hachis Parmentier, een Franse ovenschotel met gehakt

  Vandaag een recept met een geschiedenis : de Hachis Parmentier, een ovenschotel met aardappelpuree en vlees. Het gerecht is vernoemd naar zijn uitvinder, de heer Antoine-Augustin Parmentier (1737-1813) die van de aardappel zijn levenswerk gemaakt had.