Recepten voor vlees- en visgerechten
Zalm van de barbecue
Leer hier hoe zalm op de barbecue kunt maken, zonder dat het aan de gril plakt. In de zomer zijn zalmspiezen van de barbecue met een salade een heerlijke maaltijd en ze zijn heel snel en makkelijk te maken. Heb je wat meer tijd? Marineren kan ook, ik geef je twee recepten.
De vissoep uit Marseille van Dominique
Het recept van deze vissoep komt rechtstreeks uit Marseille! Dominique, een Franse lezeres van Renie's Franse Keuken, heeft het recept en de foto's gemaakt en was zo lief alles te delen. Haar moeder heeft het recept ooit gekregen van Franse super-chef Fonfon. Proberen dus!
Provençaalse kip uit de oven
Het recept van een kippetje zoals je hem op de gezellige marktjes in Frankrijk vindt. Ik gef je hier het recept voor de oven-variant, zoals hij door mamie Elise werd gemaakt. Altijd handig wanneer je eters krijgt, het huis ruikt heerlijk en bijna iedereen vindt het lekker!
Huisgemaakte kipspiesjes op de barbecue
Bij deze huisgemaakte spiezen van kipfilet, eten we vaak een lekkere tomatensalade, aardappeltjes uit de oven (recept staat elders op de site) of maïskolven. Ik maak de spiezen eigenlijk elke keer weer op een andere manier, er zullen dus nog veel meer marinades langskomen deze zomer!
Een Franse visschotel met dorade
Simpel, Frans en geleerd van Mamie Elise de oma van mijn man : Provençaalse Daurade (zeebaars of Dorade in het Nederlands) uit de oven. Wanneer de vis éénmaal graatloos is, is hij boterzacht en smelt op hij op je tong! Zeer de moeite waard!
Hachis Parmentier, een Franse ovenschotel
Vandaag een recept met een geschiedenis : de Hachis Parmentier, een ovenschotel met aardappelpuree en vlees. Het gerecht is vernoemd naar zijn uitvinder, de heer Antoine-Augustin Parmentier (1737-1813) die van de aardappel zijn levenswerk gemaakt had.