Marjolaine's Chocoladetaart
En hier komt-ie: het recept voor de meest gegeten taart hier in Frankrijk: de chocoladetaart.
Ik heb heel veel recepten geprobeerd maar dit recept is niet alleen het lekkerste, maar ook nog eens makkelijk te maken. We noemen het Marjolaine's chocoladetaart want het is mijn vriendin Marjo die me dit recept geleerd heeft.Zij maakt deze taart elke woensdagmiddag. (En dat weten wij ondertussen, dus we stappen vaak 'spontaan' even binnen!)
Voor dit chocoladetaart recept heb je alleen een pan nodig, dus het is makkelijk te maken met kinderen.
Het belangrijkste voor deze taart is de kooktijd. Hou je mes dus bij de hand, zodat je goed kan controleren of de taart klaar is.
Ingrediënten chocoladetaart
- 150 gram chocola (puur of melk, wat je lekker vindt al is de klassieke versie met pure chocolade)
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 90 gram bloem
- 2 eieren
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet een pan op het fornuis en laat hier de chocola en de boter samen in smelten.
Vervolg recept chocoladetaart
Zodra de boter en de chocola gesmolten zijn, kan de pan van het vuur.
In dezelfde pan voeg je hierna de suiker, de bloem en de 2 eieren toe en roer je het geheel goed door. Het hoeft geen perfekt beslag te worden!
Doe het beslag in een vorm met bakpapier en zet het ongeveer 20/25 minuten in de oven.
Let op: een echte fondant moet NIET gaar zijn. Wanneer je met een mes controleert, moet deze er dus niet schoon uitkomen maar er moet deeg aanzitten.
Hou er rekening mee dat er in deze chocoladetaart geen bakpoeder zit, juist om de smeuïgheid te bewaren. Het blijft dus een vrij platte taart!
Maar lèkker dat-ie is!!!
Amandelkoekjes
Deze typische amandelstengels noemen ze hier in Frankijk de Sacristain. je vindt ze bij elke bakker en ze zijn heerlijk knapperig en zoet.
Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.