Zoete recepten uit de Franse Keuken

Deze zoete recepten komen uit de Franse Keuken. Het zijn grotendeels familierecepten 
van de oma's en tante's van mijn man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
 • creme brulee recept

  Recept Crème Brûlée

  De klassieke crème brûlée vind je vandaag de dag nog steeds in praktisch elk Frans restaurant. Hier het makkelijke familie-recept van deze crème brûlée én alle varianten van de klassieke versie zoals een versie met pistache, oranjebloesem of aardbeienschuim.

 • Ile Flottante recept

  Recept Ile Flottante uit de magnetron

  Je kunt een Ile Flottante prima met een magnetron maken. Het is een sneller en simpeler recept dan de oven-variant. De basis van het recept blijft hetzelfde, alleen het garen van het eiwit wordt anders gedaan. Maar het blijft een heerlijke afsluiter van een etentje.

 • recept ile flottante oven

  Recept Ile Flottante uit de oven

  Dit is het oven-recept van de Ile Flottante. Het heeft iets meer tijd nodig dan de magnetron-variant, maar het is dan ook wel lekkerder. Leer stap voor stap om een heerlijke Franse Ile Flottante te maken met het recept van de vader van de Franse chef Philippe Etchebest.

 • recept crepes suzette 2

  Recept Crêpes Suzette

  Crêpes Suzette vind je vaak terug in de bistro's in Parijs en de rest van Frankrijk, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Crêpes Suzette maak je heel makkelijk van tevoren, zodat je de crêpes alleen nog maar hoeft te flamberen en te serveren. En ook zonder alcohol heel lekker!

 • recept franse oliebrood

  De Fougasse, een Provençaals oliebrood

  Je hebt hem misschien wel eens zien liggen bij de Franse bakker: de fougasse. Een Provençaals oliebrood met olijven, kruiden of spekjes. Hier het recept van de zoete versie, gemaakt voor het kerstdiner door Sandrine, de nicht van mijn man. Makkelijk te maken!

 • Driekoningen taart frankrijk recept

  Driekoningen in Frankrijk

  Driekoningen is in Frankrijk een belangrijk feest en hier hoort de Driekoningentaart bij, de Galette des Rois. Het recept van deze taart van bladerdeeg en een mengsel van ei en amandeldeeg, vind je hier. Het bladerdeeg kun je zelf maken, maar je kunt het ook gewoon kopen. 

 • Crêpes van Sanne! Een recept voor Franse pannenkoeken

  Crêpes worden hier in Frankrijk niet alleen voor de Chandeleur gegeten (2 februari) maar het hele jaar door. Hier heb je absoluut geen pannenkoekenmix voor nodig, 250 gram meel, een halve liter melk en 4 eieren en je bent er! Hier staan ze minstens 1x per week op tafel..

 • Makkelijk recept Meringues maken

  Elf tips om perfecte meringues te maken

  Meringues, typisch Frans ! Oh nee, toch niet, de oorsprong schijnt namenlijk of in Zwitserland of in Duitsland te liggen, maar daar verschillen de meningen nogal over. In dit recept gaan we de Franse versie maken en krijg je veel tips mee om mislukken te voorkomen!

 • Recept vanille crème chef

  De vanillecrème van chef Cyril Lignac

  Het recept van de vanillecrème komt uit het boek La Patisserie van Cyril Lignac. Deze chef heeft zijn sporen allang verdiend in Frankrijk en hij heeft verschillende patisserie-zaken in Parijs. Dit is een vanillecrème 2.0, verfijnd en toch heel stevig zodat je hem ook in de spuitzak kan gebruiken. 


 • cake recept kinderen

  Yoghurt-cake van de kleuterschool

  Op een Franse kleuterschool wordt er vanaf dag één veel tijd besteed aan eten doorbijvoorbeeld taarten te bakken. Dit is één van eerste recepten die ze leren, de Yoghurt-taart, heel gemakkelijk te maken want er wordt niet gewogen..En je kunt de yoghurt-taart naar jouw smaak maken!

 • Recept Franse Tarte Tatin appeltaart

  Familierecept voor een Franse Tarte Tatin

  Ah, zucht, de Tarte Tatin, hoe Frans wil je het hebben.. We maken hem regelmatig hier en ik denk dat het absoluut mijn lievelingstaart is. Bij deze het familierecept met boter, suiker, nog meer boter en nog meer suiker! Oh en appels natuurlijk,die zijn dan wel weer gezond..


 • recept chocoladecake

  Chef Conticini en zijn Chocoladecake

  Een recept voor een chocolade fondant van een echte Franse chef patissier! Volgens Philippe Conticini hoef je geen chef te zijn om 'smaakexplosies' te creëren en dat heeft hij aan willen tonen met deze fondant. Makkelijk en ook een prima recept om samen met kinderen te maken!