Cake recept van de kleuterschool

cake recept kinderen

In Frankrijk gaan kinderen in het jaar dat ze 3 worden naar de kleuterschool. Het kan dus zijn dat, wanneer het schooljaar in september begint, je kind 2,5 jaar is en naar de 'Petite Section' (groep 1) gaat, zoals in het geval van mijn zoontje die zijn derde verjaardag in December vierde. Is best vroeg, omdat ze dan vaak ook meteen in de kantine eten (voor, hoofd- en nagerecht!) en dan 's middags in een lokaal met allemaal bedjes hun siësta houden. Aan de andere kant is een dag-indeling op de crèche waarschijnlijk hetzelfde en op de kleuterschool hier is niets verplicht. Ze kunnen dus ook gewoon 's middags naar huis.

Op een Franse kleuterschool wordt er vanaf dag één niet alleen veel tijd aan kunst en cultuur besteed door musea-bezoeken en het na-tekenen in de stijl van beroemde schilders, er wordt ook veel aandacht besteed aan eten door onder andere taarten te bakken. Dit cake recept komt rechtstreeks van de kleuterschool van mijn kinderen.


Makkelijk cake recept

recept cake voor kinderen

Dit is één van de eerste recepten die ze leren, de Yoghurt-cake, heel gemakkelijk te maken en erg lekker. Voor dit cake recept heb je een bakje yoghurt nodig. Nu weet ik dat jullie in Nederland pakken yoghurt hebben, maar op de internet-shops van de Jumbo en de Albert Heijn heb ik 'Activia'-yoghurt gezien in bakjes en ook een Griekse yoghurt. In principe is elk soort yoghurt OK (vol, halfvol, vanille of fruitsmaak), het belangrijkste is dat het een bakje met een inhoud van 125 gram is. Heb je yoghurt met een smaakje, dan zal je taart dit zelfde smaakje krijgen.

Recept voor cake

franse taart met yoghurt

Wat hebben we dus nodig?

- 1 bakje yoghurt

- 2 bakjes suiker

- 1 zakje vanille-suiker

- 3 bakjes bloem

- een half zakje bakpoeder

- een half bakje zonnebloemolie

- 3 eieren

- een snufje zout

En nu?

Verwarm de oven op 180°C / th.6. Leeg het bakje yoghurt in de beslagkom en voeg al roerend met een (houten) lepel de ingrediënten in deze volgorde toe: makkelijk cake recept uit Frankrijk

de suiker en de vanille-suiker, 

de eieren, 

de bloem, 

het bakpoeder, 

het zout 

de zonnebloemolie

Als het goed is heb je nu een mooi glad beslag. 

Doe het mengsel in een ingevet cake- blik of een ronde taartvorm.

De baktijd is ongeveer 35 minuten, maar dit verschilt een beetje per oven of per bakvorm. Het mes moet er 'schoon' uitkomen wanneer je in de taart prikt.

Je kunt overigens van alles aan deze taart toevoegen, onderaan deze pagina een video met een zeer franse pepernoten-variatie ;-)

cake recept met pepernoten
pepernoten cake recept