Mijn Provence - blog

De Abdij de 'Notre Dame de Fidelité'

De kloosterzusters van de 'Abbaye de Notre Dame de Fidelité' zijn verbazingwekkend modern. En niet alleen de zusters, het gebouw zelf is ook voorzien van de nieuwste snufjes en ziet er op en top onderhouden uit. 

Het leven in dit klooster is volgens een vast ritme geregeld, maar naast alle gebeden en diensten wordt er hard gewerkt. De Abdij staat bekend om de wijnproductie en de film die in 2019 in de bioscopen is verschenen.

 

Het kasteel van Chateaurenard

kasteel Chateaurenard

Nou ja, kasteel.. Het is eigenlijk niet meer dan een ruïne, maar je kunt er zo heerlijk wandelen! 

Het kasteel was volop in gebruik in de 13e tot de 15e eeuw en staat bovenop de heuvel 'Le Griffon'. Verschillende Graven van de Provence hebben hier gewoond, waaronder Benoît XIII. 

Je kunt het kasteel bijna dagelijks bezoeken, vrijwilligers verzorgen hier de rondeleidingen in het Frans en Engels. Om het kasteel heen kun je een prachtige wandeling maken. Houd echter wel rekening met de vele trappen. 

Hardlopers kunnen er ook hun hart ophalen, er ligt een 'Parcours de santé' naast het kasteel.

Meer lezen over Chateaurenard.

Les Baux de Provence

Les Baux de Provence

Les Baux de Provence maakt deel uit van een select groepje 'plus beaux villages de France'. Het is gebouwd op een grote rots en het kasteel is zeker een bezoek waard.Het stadje zelf stamt uit de Middeleeuwen en de vele huizen en historische gebouwen worden nu gebruikt door de overheid of door de vele winkeltjes en restaurants.

Eén van de mooiste wandelroutes bij les Baux heet de 'Val d'enfer'. Een makkelijke route van ongeveer 2 1/2 uur met de meest prachtige vergezichten. 

Hier de link naar de wandeling, de tekst is in het Engels geschreven.

               Wandeling les Baux de Provence

Saint Rémy de Provence en van Gogh

Saint Remy de Provence en van Gogh

Vincent van Gogh en Saint Rémy de Provence zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zoals wel meer plaatsen hier in de Provence. Vorige week ben ik een kijkje gaan nemen in het psychiatrisch ziekenhuis van Saint Rémy de Provence: Saint Paul de Mausole. Eén gedeelte van dit ziekenhuis kun je bezoeken. Van Gogh verbleef hier ongeveer een jaar aan het eind van de 19e eeuw. In het ziekenhuis vind je zijn oude kamer en het verhaal over zijn leven in het prachtige Saint Rémy de Provence

Het mooiste moment om Saint Paul de Mausole te bezoeken is in mei/juni, dan staat de lavendel in bloei! Meer lezen en foto's bekijken..

Een bezoek aan het Palais des Papes in Avignon

Avignon monument
Het prachtige Palais des Papes, oftewel het Pauzenpaleis, staat midden in het centrum van Avignon. Een monument uit de 14e eeuw die de gouden tijd van de Pauzen in Avignon heeft meegemaakt. 

Sinds enkele jaren kunt het Pauzenpaleis bezoeken met een Histopad. Met dit ingenieuze apparaat kun je in elke zaal zien hoe deze er door de eeuwen heen uit heeft gezien. Wat aten de pauzen, waar sliepen ze, hoe leefden ze? Je komt het allemaal te weten. Het bezoek is ook aan te raden voor kinderen.

Rondje Saint Rémy de Provence

Camping Mas Nicolas

Een prachtige camping op loopafstand van het centrum van Saint-Rémy-de-Provence.

Boek nu direct voor een heerlijke zomervakantie!

Huurvillas in de Provence

Binnenkort zul je hier op de site de leukste huurvilla's van de Provence vinden!