Franse webshop Keukengerei

webshop keukengerei


In dit gedeelte van de shop, vind je allerlei handige keukenspullen die je kunt gebruiken bij het bereiden van de recepten. Het zijn allemaal gebruiksvoorwerpen die ik zelf hier thuis heb staan, al is het misschien niet altijd hetzelfde model of merk.

De webshop met keukengerei is gemaakt in samenwerking met Bol.com. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

Pizzasteen met houder en pizzaschep 

Een jaar of twintig geleden runden mijn man en ik een bar/snack/pizzeria op een camping in Vaison-la-Romaine en sinds die tijd maak ik nog steeds mijn pizza's zelf. Om zo dicht mogelijk bij de kwaliteit van een echte pizzeria te komen, gebruik ik een pizzasteen. Deze zorgt ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt en de bodem gaart. 
Ik maak ook regelmatig pizza op de barbecue. Het is even een werkje, maar oh zo lekker!

Wil je graag een pizzasteen met houder kopen? Dat kun je via doen.

Appelschiller voor de appeltaart van Saskia

Deze appelschiller gebruiken wij voor het recept van de appeltaart van mijn dochter Saskia.
De appelschiller is 3-in-1: hij schilt je appel, haalt het klokhuis eruit en snijdt de appel in kleine dunne plakjes. Hierna kun je de de appeltaart zo beleggen en heb je dus geen appelboor meer nodig. 

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals rood, groen en zwart. Verder heb je de keuze tussen een zuignap of een tafelschroef om de appelschiller vast te zetten zodat het apparaat niet beweegt.

Wil je graag een appelschiller kopen? Dat kun je via doen.

Maak je eigen pasta met deze pasta-machine


Maak je eigen pasta met deze pastamachine met tafelgreep.
Je maakt er onder andere spaghetti, tagliatelli of 'gewoon' lasagna-bladen mee. Een pastamachine hoeft geen grote investering te zijn. Ik heb er zelf één van rond de dertig euro en heb er ongelofelijk veel plezier van. Ik vind het persoonlijk een uitkomst wanneer er 'niks meer in huis is'. Er is altijd wel een pak bloem en water aanwezig en dat is alles wat je nodig hebt voor zelfgemaakte pasta.

Ik gebruik mijn keukenmachine zeker meerdere keren per week. Je kunt er brooddeeg mee kneden, cake-beslag maken, eiwit opstijven en noem maar op. 

De keukenmachines van Kitchenbrother hebben genoeg power om alle taken aan te kunnen (1400W) voor een meer dan redelijk tarief. Wanneer je er éénmaal één hebt, is het moeilijk zonder! 

Je kunt je . Probeer daarna de volgende recepten zeker: 

 -  - 

Rasp voor kaas en citroen

Een rasp is eigenlijk onmisbaar in elke keuken. Niet alleen handig om kaas te raspen, maar ook voor de zeste van de citroen-of sinaasappelschil. 

De zeste van de sinaasappel gebruik ik onder andere in het recept van de Crêpes Suzette. En wat dacht je van de Franse citroentaart? Ook daar hebben we deze zeste voor nodig. Je kunt de rasp trouwens ook gebruiken om chocola mee te raspen, dat maakt een taart altijd mooi af!

Ik heb zelf een rasp van Microplane, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander merk gaan.  

Hier een overzicht van de verschillende raspen


In mijn keuken gebruik ik de Moulinex Masterchef Keukenmachine. Deze machine is perfect voor het maken van de patisserie-recepten en broodrecepten van Renie's Franse Keuken. Ik heb er een blender bij gekocht om de soepen en sauzen snel te mixen en twee extra aluminium kommen. 

Je kunt de Moulinex Masterchef hier kopen. Er zijn verschillende kleuren en samenstellingen. Let er vooral op dat er minstens 1100W op zit, dat houdt in dat de machine ook het zwaardere werk aan kan. Let ook op de kommen: aluminium of staal is echt het beste.

Welke recepten je hier mee kunt maken?  -  - 

uxe pizzasteen met pizzaschep en instructies

In ons gezin eten we praktisch elk weekend pizza. Ik maak het deeg en rol het uit, mijn zoon prikt de gaten in het deeg en iedereen belegt daarna zijn eigen pizza. Moet ik er wel bij zeggen dat we bijna allemaal dezelfde maken: tomatensaus, geraspte gruyère, ham, mozarella en een ei. Simpeler kan het eigenlijk niet, maar wat is het lekker! 

Om zo dicht mogelijk bij de smaak van een 'echte' pizza te komen, maak ik A. zelf mijn deeg (het reept vind je hier) en B. gebruik ik een pizzasteen. 

Overigens kun je de steen ook gebruiken om je brood op te bakken! Koop de pizzasteen hier. De pizzaschep zit er ook bij.

Staafmixer Moulinex

De Moulinex staafmixer gebruik ik voornamelijk om soep te maken, denk aan de prei-soep en de wortelsoep, maar ook voor de groente-lasagna is de staafmixer een handig hulpmiddel. De groente-lasagna is trouwens een prima gerecht voor kinderen en 'slechte' groente-eters, dus probeer deze zeker uit!

Persoonlijk gebruik ik de quickchef staafmixer van Moulinex en daar heb ik ook een hakmolen bij gekocht om snel en makkelijk uien, knoflook en peterselie mee te snijden. 

De Moulinex staafmixer koop je hier