Chocoladetaart met olijfolie

chocoladetaart met olijfolie

De mix van chocolade en olijfolie klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende, maar geloof me, bij de juiste dosering is het heerlijk! 

Ik ben zelf geen echte kenner van olijfolie, maar in deze taartjes vind ik het echt wat toevoegen. Nou heb ik deze keer de olijfolie gebruikt van olijven uit de tuin van een vriendin, dus ik wist dat de kwaliteit goed was. Ook dat vind je terug in de smaak.

De binnenkant van deze chocoladetaart moet smeuïg blijven, het moet smelten op je tong. Het is overigens wel typisch Provençaals om olijfolie voor een chocoladetaart te gebruiken. Mocht je het echt niks vinden: je kunt de olijfolie volledig door boter vervangen.


Recept chocoladetaart met olijfolie


Wat hebben we nodig voor een chocoladetaart met olijfolie:

- 70 gram boter

- 25 gram olijfolie

- 90 gram chocola

- 50 gram bloem

- 80 gram suiker

- 3 eieren

chocoladetaart met olijfolie recept

Vervolg chocoladetaart met olijfolie

Doe de boter, de olijfolie en de chocola in een kom en zet deze op een pannetje met kokend water

Smelt en meng de ingrediënten

Haal de kom van het water (kijk uit voor de stoom!) en voeg de bloem en de suiker toe

Meng alle ingrediënten

Doe de drie eieren bij het chocolademengsel

Smeer wat boter in de bakvorm en strooi er een klein beetje bloem over zodat de taart niet blijft plakken

Doe het mengsel in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven ( 180°C) Niet te hard doorbakken!

Ik heb voor de foto's cupcake-vormpjes gebruikt, deze bak je ongeveer 8 minuten

olijfolie met chocoladetaart