Chocoladetaart met olijfolie
Ik ben zelf geen echte kenner van olijfolie, maar in deze taartjes vind ik het echt wat toevoegen. Nou heb ik deze keer de olijfolie gebruikt van olijven uit de tuin van een vriendin, dus ik wist dat de kwaliteit goed was. Ook dat vind je terug in de smaak.
De binnenkant van deze chocoladetaart moet smeuïg blijven, het moet smelten op je tong. Het is overigens wel typisch Provençaals om olijfolie voor een chocoladetaart te gebruiken. Mocht je het echt niks vinden: je kunt de olijfolie volledig door boter vervangen.
Vervolg chocoladetaart met olijfolie
Doe de boter, de olijfolie en de chocola in een kom en zet deze op een pannetje met kokend water
Smelt en meng de ingrediënten
Haal de kom van het water (kijk uit voor de stoom!) en voeg de bloem en de suiker toe
Meng alle ingrediënten
Doe de drie eieren bij het chocolademengsel
Smeer wat boter in de bakvorm en strooi er een klein beetje bloem over zodat de taart niet blijft plakken
Doe het mengsel in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven ( 180°C) Niet te hard doorbakken!
Ik heb voor de foto's cupcake-vormpjes gebruikt, deze bak je ongeveer 8 minuten