Gaspacho, een zomerse soep
Ik had van vrienden weer eens wat groente gekregen en deze keer zaten er een paar enorme vleestomaten bij, die overrijp waren. Die dag heb ik dus heel veel recepten in één keer gemaakt waaronder deze soep.
De gazpacho, met een z, komt oorspronkelijk uit Andalusië, oftewel het zuiden van Spanje. Het bijzondere van deze soep is dat er in de originele versie helemaal geen tomaat zat! De eerste gazpacho was gemaakt met broodkruimels, olijfolie en azijn en werd gemaakt voor de plukkers die op het land werkten. Het was een maaltijd voor de armen, die er hun maag makkelijk mee vol kregen.
Pas in de 19e eeuw werd er tomaat aan deze soep toegevoegd en vanaf dat moment begon het op de hedendaagse gaspacho te lijken.
Wat heb je nodig voor een gaspacho
Voor een flinke gaspacho heb je het volgende nodig :
1 kilo tomaten
1 ui
1 paprika (maakt niet uit welke kleur)
2 teentjes knoflook
3 eetlepels olijfolie
Zout en peper

Recept Gaspacho

Bon appétit!

Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.
Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.