Tomatensaus maken
Zelf je tomatensaus maken is heel makkelijk. De hele familie maakt het hier eigenlijk altijd zelf. De Provence is dan ook bij uitstek de plek waar tomaten verbouwd worden, ik woon echt midden tussen de landbouwbedrijven in. De export doet het nog steeds goed en wij kunnen de tomaten per kist direct bij de boer kopen.
Iedereen heeft eigenlijk een ander recept, het verschil zit hem vaak in de kruiden of in de hoeveelheid olie. Ik vind persoonlijk niet alle huisgemaakte sauzen lekker, ze kunnen nogal zuur zijn. Mamie Elise had hier geen last van, die at deze saus vanaf de geboorte dus haar maag kon het aan. Mijn maag echter iets minder. Mocht dat bij jou ook het geval zijn, heb ik een goede tip voor je: gebruik een zoete aardappel in je recept. Dit neutraliseert de zuurheid en geeft een beetje een zoetige smaak aan je saus.
Tomatensaus maken: de ingrediënten

Tomatensaus maken: het inkoken

Pizzasteen met houder
Ik gebruik de pizzasteen in de oven én op de barbecue. De bodem wordt er heerlijk knapperig van en gaart goed. Bij deze pizzasteen zit ook een pizzaschep.In samenwerking met bol.com.
Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.