Recept courgettesoep

recept courgettesoep


Deze heerlijke courgettesoep komt direct uit de keuken van de tante van Benjamin. We eten hem vaak in de winter, maar ook in de zomer smullen we ervan: de soep kan namelijk warm én koud gegeten worden.

Eigenlijk heeft iedereen hier in de tuin wel een courgette-plant staan en in de zomer groeien deze dat het een lieve lust is. We eten ze in de ratatouille, door de pasta, rauw in een salade of dus in een soep. 

Het recept voor een courgettesoep is heel makkelijk uit te voeren. Probeer het zeker een keer, bijvoorbeeld wanneer je gasten hebt. De koude courgettesoep als entree doet het altijd goed.

Makkelijk recept courgettesoep

courgette soep recept


Wat heb je nodig voor de courgettesoep:

- 5 kleine of 3 grote courgette

- 1 grote aardappel

- 2 bouillonblokjes (kip of rund)

- een flinke eetlepel roomkaas

- een flinke eetlepel crème fraîche

- eventueel olijfolie

- zout en peper

..vervolg recept courgettesoep..

Snij de courgettes en de aardappelen in stukjes, met of zonder schil, en doe deze in de pan. Vul de pan nu met water tot de aardappelen en de courgettes nèt onder water staan. Doe de bouillonblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Wanneer de courgettes en de aardappelen gaar zijn, haal je de pan van het vuur. 

Doe de crème fraîche en de roomkaas erbij en mix het geheel nu goed door met een staafmixer. Neem hier even de tijd voor zodat je een heerlijke gladde, romige soep krijgt. Hier in Frankrijk gieten we bij het serveren een scheutje olijfolie door de soep, dit is natuurlijk niet verplicht. Denk wel aan zout en peper, de soep heeft anders weinig smaak. Verder kun je er ook wat oregan, bieslook of peterselie overheen knippen. 

Bon appétit!

recept courgettesoep voorgerecht

Staafmixer Moulinex

Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.

Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.

De Franse Keuken

Het kookboek van Paul Bocuse, de inspiratie voor de film Ratatouille, is onmisbaar in de keuken van elke hobby-kok. De kok geeft al zijn geheimen prijs en levert duidelijke en originele recepten.