Recept aubergine kaviaar
De aubergine-kaviaar staat regelmatig hier op de borreltafel. Wat toast erbij en smeren maar! Maar waarom heet het in vredesnaam caviar d'aubergine, er is weinig kaviaar in het recept te bekennen.
Het schijnt iets te maken te hebben met een oude, foute vertaling van een Russisch recept met aubergines waar ze het Griekse woord voor kaviaar voor hebben gebruikt. Nou is in Griekenland het woord kaviaar heilig en is het per decreet vastgesteld dat alleen visseneieren de naam kaviaar mogen dragen. Blijkbaar is zelfs justitie er aan te pas gekomen en de aubergine-kaviaar heeft op deze manier zijn naam mogen behouden.
Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er niet heel veel smaak aan de aubergine zelf zit, dus we doen er lekker wat knoflook, specerijen en olijfolie doorheen en zetten het dan op de borreltafel.
Wat heb je nodig voor een aubergine kaviaar?

3 aubergines van dezelfde grootte
Olijfolie of sesamolie
Een teentje knoflook
Komijn
Curry
Espelette-peper (piment d'espelette)
Zout
Sesamzaad
Aubergine kaviaar maken

De Franse Keuken
Het kookboek van Paul Bocuse, de inspiratie voor de film Ratatouille, is onmisbaar in de keuken van elke hobby-kok. De kok geeft al zijn geheimen prijs en levert duidelijke en originele recepten.
Pizza borrelhapjes
Let goed op, want zodra deze op tafel staan, zijn ze ook weer weg! Zo lekker zijn ze. Deze pizza borrelhapjes kun je prima met je kinderen of kleinkinderen maken, super-makkelijk!
Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.