Pizza borrelhapjes

borrelhapjes maken


Mmm borrelen! Als er iets is wat de Fransen goed kunnen is dat het wel. Het apéritief is één van de belangrijkste sociale bijeenkomsten. In de kroeg, bij iemand thuis, tijdens de dorpsfeesten, het apéritief brengt mensen bij elkaar en verbindt.


Het apéritief in Frankrijk wordt voor de maaltijd genuttigd. Wanneer we bij iemand thuis zijn, staan er vaak huisgemaakte hapjes op tafel samen met overbekende Franse 'saucisse', chips en olijven. De huisgemaakte borrelhapjes zijn makkelijk te maken en overheerlijk zo vlak voor het eten. 


Je vindt op de site verschillende recepten voor borrelhapjes, nodig je vrienden maar vast uit!

Ingrediënten pizza borrelhapjes

borrelhapjes recept




Voor zo'n 30 borrelhapjes heb je het volgende nodig:

2 rollen bladerdeeg uit de supermarkt of .

geraspte kaas

2 grote plakken ham of 5 kleine dunne plakjes

1 grote pot pizzasaus

1 eidooier

1 eetlepel water

zout en peper

Stap 1.
Rol het bladerdeeg uit en smeer deze in met de pizzasaus.
Strooi de geraspte kaas over de pizzasaus. 
borrelhapjes
Stap 2.
Leg de tweede rol bladerdeeg over de eerste en smeer ook deze in met pizzasaus.
Leg nu de plakken ham op de pizzasaus. 
borrelhapjes pizza
Stap 3.
Rol nu de beide kanten naar het midden tot ze elkaar tegenkomen.
Leg de rol nu een half uurtje in de koelkast, Dit maakt het snijden een stuk makkelijker
borrelhapjes huisgemaakt
Stap 4.
Haal de rol uit de koelkast en snij hem in stukjes van ongeveer één centimeter.
Leg deze stukjes op een bakplaat en zet ze daarna ongeveer 20 minuten in en voorverwarmde oven (190 °C)
zelf borrelhapjes maken

Let's borrel!

Originele borrelhapjes

Vond je dit een leuk recept? Probeer dan ook zeker de bladerdeeghapjes met knakworstjes.

Het recept van een heerlijke chocolademousse uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.

Amandelkoekjes

amandelkoekjes maken

Deze typische amandelstengels noemen ze hier in Frankijk de Sacristain. Zeker proberen!