Bladerdeeg hapjes met knakworst
Frankrijk staat natuurlijk bekend om zijn apéritief, oftewel het apéro. Vooral in de zomermaanden is dit wekelijkse, zo niet dagelijkse kost. Gezellig met familie en vrienden om de tafel met een pastis, een kir royal of een Martini en op die tafel staan dan verschillende borrelhapjes. Apéritieven doen we overigens voor het eten, dit kan tussen de middag zijn of 's avonds.
Het recept van het bladerdeeg met knakworst ken je misschien al wel, maar het is zo typisch Frans, dat ik hem toch op de site zet. Bladerdeeg hapjes zijn sowieso populair tijdens het apéritief en daarom kun je aan het einde van dit recept doorklikken naar andere recepten voor borrelhapjes.
Ingrediënten bladerdeeg hapjes met knakworst

Voor zo'n 40 kleine bladerdeeg hapjes heb je het volgende nodig:
1 rol bladerdeeg uit de supermarkt of eigengemaakt bladerdeeg.
8 of 10 knakworstjes (varken, rund, vegetarisch, wat je wilt)
scherpe Franse mosterd
1 eidooier
1 eetlepel water
zout
Recept bladerdeeg hapjes met knakworst

C'est l'heure de l'apéro!

Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.
Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.
De Franse Keuken
Het kookboek van Paul Bocuse, de inspiratie voor de film Ratatouille, is onmisbaar in de keuken van elke hobby-kok. De kok geeft al zijn geheimen prijs en levert duidelijke en originele recepten.