Slagroom met mascarpone
Heb je een stevige slagroom nodig? Denk dan eens aan het toevoegen van mascarpone aan de room. Ik gebruik deze versie vaak wanneer ik een room nodig heb die opgespoten gaat worden. Klop de room met de mascarpone en voeg op het laatst de poedersuiker toe, zodat de slagroom opstijft.
Hierna doe ik de room in een spuitzak en leg deze ongeveer een uur in de koelkast. Je zult zien dat de consistentie perfect is om op bijvoorbeeld cupcakes te spuiten.
Wil je graag een kleurtje toevoegen aan de slagroom? Het handigst is om en poedervorm te gebruiken en deze te mixen met de poedersuiker.
Recept slagroom met mascarpone
Wat heb je nodig voor deze slagroom met mascarpone:
150 gram mascarpone
230 gram koksroom
35 gram poedersuiker
Doe de koksroom en de mascarpone in de kom van de keukenmachine en zet deze met garde en al een half uur in de koelkast.
Haal de kom uit de koelkast en klop dit roommengsel op met de keukenmachine.
Begin langzaam en zet hem daarna sneller. Ik eindig altijd op de hoogste stand.
Zet ondertussen een spuitzak klaar zodat je die meteen kan vullen.
Wanneer er ‘strepen’ in de slagroom ontstaan en je ziet dat hij goed stijf begint te worden, giet je er beetje bij beetje de poedersuiker bij zodat de slagroom goed stevig wordt.
Hierna laat je hem nog een doordraaien tot hij echt goed stevig is en klaar is de slagroom met mascarpone.
Doe de slagroom nu in een spuitzak en leg hem in de koelkast.