Zoete recepten uit de Franse Keuken

Deze zoete recepten komen uit de Franse Keuken. Het zijn grotendeels familierecepten 
van de oma's en tante's van mijn man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
    • recept franse oliebrood

      De Fougasse, een Provençaals oliebrood

      Je hebt hem misschien wel eens zien liggen bij de Franse bakker: de fougasse. Een Provençaals oliebrood met olijven, kruiden of spekjes. Hier het recept van de zoete versie, gemaakt voor het kerstdiner door Sandrine, de nicht van mijn man. Makkelijk te maken!

    • Driekoningen taart amandelspijs

      Bladerdeeg taart met amandelspijs

      Driekoningen is in Frankrijk een belangrijk feest en hier hoort de Driekoningentaart bij, de Galette des Rois. Het recept van deze taart van bladerdeeg en een mengsel van ei en amandeldeeg, vind je hier. Het bladerdeeg kun je zelf maken, maar je kunt het ook gewoon kopen. 

    • Cake met walnotenolie

      Cake met walnotenolie en sinaasappel

      Ik noem deze cake thuis altijd de herfst-cake. Met zijn walnotenolie en sinaasappelrasp krijg ik meteen zin om voor de open haard te gaan zitten. Op de foto's heb ik de cupcake vorm gemaakt voor Halloween, je kunt hem natuurlijk ook in een klassieke bakvorm bakken. 

    • pannenkoeken recept

      Crêpes van Sanne! Een pannenkoeken recept

      Crêpes worden hier in Frankrijk niet alleen voor de Chandeleur gegeten (2 februari) maar het hele jaar door. Hier heb je absoluut geen pannenkoekenmix voor nodig, 250 gram meel, een halve liter melk en 4 eieren en je bent er! Hier staan ze minstens 1x per week op tafel..

    • Makkelijk recept Meringues maken

      Elf tips om perfecte meringues te maken

      Meringues, typisch Frans ! Oh nee, toch niet, de oorsprong schijnt namenlijk of in Zwitserland of in Duitsland te liggen, maar daar verschillen de meningen nogal over. In dit recept gaan we de Franse versie maken en krijg je veel tips mee om mislukken te voorkomen!

    • cake recept kinderen

      Cake recept van de kleuterschool

      Op een Franse kleuterschool wordt er vanaf dag één veel tijd besteed aan eten doorbijvoorbeeld taarten te bakken. Dit is één van eerste recepten die ze leren, de Yoghurt-taart, heel gemakkelijk te maken want er wordt niet gewogen..En je kunt de yoghurt-taart naar jouw smaak maken!

    • Recept Franse Tarte Tatin appeltaart

      Familierecept voor een Franse Tarte Tatin

      Ah, zucht, de Tarte Tatin, hoe Frans wil je het hebben.. We maken hem regelmatig hier en ik denk dat het absoluut mijn lievelingstaart is. Bij deze het familierecept met boter, suiker, nog meer boter en nog meer suiker! Oh en appels natuurlijk,die zijn dan wel weer gezond..


    • recept chocoladecake

      Chef Conticini en zijn Chocoladecake

      Een recept voor een chocolade fondant van een echte Franse chef patissier! Volgens Philippe Conticini hoef je geen chef te zijn om 'smaakexplosies' te creëren en dat heeft hij aan willen tonen met deze fondant. Makkelijk en ook een prima recept om samen met kinderen te maken!

    • recept Franse brioche Frans brood

      Recept Brioche uit Frankrijk

      Fransen eten regelmatig een brioche, een soort zoet brood gemaakt van meel, eieren en suiker. In elk departement in Frankrijk kun je dit zoete brood vinden, elk met een eigen toevoegsel of vorm. Hier in de Provence gaat er vaal oranjebloesemwater door. Hier het recept voor Frans brood.