Zoete recepten uit de Franse Keuken

Deze zoete recepten komen uit de Franse Keuken. Het zijn grotendeels familierecepten 
van de oma's en tante's van mijn man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
  • creme brulee recept

   Recept Crème Brûlée

   De klassieke crème brûlée vind je vandaag de dag nog steeds in praktisch elk Frans restaurant. Hier het makkelijke familie-recept van deze crème brûlée én alle varianten van de klassieke versie zoals een versie met pistache, oranjebloesem of aardbeienschuim.

  • Marjolaine's Chocoladetaart

   En hier komt-ie: het heerlijke recept voor de meest gegeten chocolade-taart hier in Frankrijk: de Fondant au Chocolat. Hier het recept van Marjolaine, een goede vriendin. Makkelijk te maken met de kinderen en vooral erg lekker...en je hebt maar 1 pannetje nodig!

  • recept ile flottante oven

   Recept Ile Flottante uit de oven

   Dit is het oven-recept van de Ile Flottante. Het heeft iets meer tijd nodig dan de magnetron-variant, maar het is dan ook wel lekkerder. Leer stap voor stap om een heerlijke Franse Ile Flottante te maken met het recept van de vader van de Franse chef Philippe Etchebest.

  • Recept banketbakkersroom chef

   De banketbakkersroom van chef Lignac

   Het recept van de vanillecrème komt uit het boek La Patisserie van Cyril Lignac. Deze chef heeft zijn sporen allang verdiend in Frankrijk en hij heeft verschillende patisserie-zaken in Parijs. Dit is een vanillecrème 2.0, verfijnd en toch heel stevig zodat je hem ook in de spuitzak kan gebruiken. 


  • Ile Flottante recept

   Recept Ile Flottante uit de magnetron

   Je kunt een Ile Flottante prima met een magnetron maken. Het is een sneller en simpeler recept dan de oven-variant. De basis van het recept blijft hetzelfde, alleen het garen van het eiwit wordt anders gedaan. Maar het blijft een heerlijke afsluiter van een etentje.

  • lavacake chocola

   Lava cake van Chocola - Coulant au chocolat

   De coulant au chocola is niet uit het Franse leven weg te denken. Elke brasserie heeft hem op de kaart staan. Het recept is vrij makkelijk, de baktijd inschatten is wat ingewikkelder. Dit laatste is vooral een kwestie van vaak maken en dan kijken hoe de cakejes uit de oven komen. 

  • recept crepes suzette 2

   Recept Crêpes Suzette

   Crêpes Suzette vind je vaak terug in de bistro's in Parijs en de rest van Frankrijk, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Crêpes Suzette maak je heel makkelijk van tevoren, zodat je de crêpes alleen nog maar hoeft te flamberen en te serveren. En ook zonder alcohol heel lekker!

  • recept franse oliebrood

   De Fougasse, een Provençaals oliebrood

   Je hebt hem misschien wel eens zien liggen bij de Franse bakker: de fougasse. Een Provençaals oliebrood met olijven, kruiden of spekjes. Hier het recept van de zoete versie, gemaakt voor het kerstdiner door Sandrine, de nicht van mijn man. Makkelijk te maken!

  • Driekoningen taart amandelspijs

   Bladerdeeg taart met amandelspijs

   Driekoningen is in Frankrijk een belangrijk feest en hier hoort de Driekoningentaart bij, de Galette des Rois. Het recept van deze taart van bladerdeeg en een mengsel van ei en amandeldeeg, vind je hier. Het bladerdeeg kun je zelf maken, maar je kunt het ook gewoon kopen.