De vissoep uit Marseille van Dominique
Wat heb je nodig voor deze Franse vissoep van Dominique?

grondin rouge: rode poon
mostelle: gaffelkabeljauw
serran: zaagbaars
Ingrediënten Franse vissoep van Dominique

Recept Franse vissoep



Hierna kun je de soep eten zoals je het zelf lekker vindt. Je kunt alleen de bouillon eten of ook de vis. Je kunt de vissoep serveren met croutons, geraspte kaas of met rouille.
Dit laatste is een mayonaise gemaakt met knoflook en cayennepeper.
Het basisrecept voor huisgemaakte mayonaise is als volgt:
2 eidooiers
een scheutje azijn
een theelepel mosterd
Deze ingrediënten mix je door elkaar met een staafmixer of een garde.
Giet er nu langzaam, al mixend, olie bij zodat de mayonaise opstijft.Op smaak maken met zout en peper.
Voor de rouille:
Voeg voor het opstijven twee teentjes knoflook toe en maak het op smaak met cayennepeper of piment d'Espelette.
Wanneer je de soep opschept leg je er stukjes brood in die ingesmeerd zijn met deze rouille.
Ovenschotel met vis
Varkensrollade
Dit is het recept van de varkensrollade van de oma van mijn Franse man, Mamie Elise. Typisch Provençaals met kruiden en knoflook.