Zalm in bladerdeeg met spinazie

zalm in bladerdeeg met spinazie


Het recept van de zalm in bladerdeeg met spinazie staat hier in de familie regelmatig op tafel. Je kunt het zo lekker van tevoren maken, zodat je het later alleen nog maar hoeft af te bakken. 

Je kunt het recept op vrij veel verschillende manieren maken. Met eigengemaakt bladerdeeg of bladerdeeg uit de supermarkt, met verse spinazie of diepvries spinazie, met kookroom of crème fraîche. 

Ik geef jullie hier het recept zoals ik hem gemaakt heb tijdens de foto-sessie. Daarna gebruik ik de woorden van Mamie Elise: 'je t'apprends la base, à toi de rajouter ta magie'. Oftewel, ik leer je het basis recept, aan jou om er je eigen magie aan toe te voegen.

Ingrediënten voor de zalm in bladerdeeg met spinazie

Recept zalm met bladerdeeg


- een rol bladerdeeg uit de supermarkt of eigengemaakt bladerdeeg
- 300 gram diepvriesspinazie
- 2 flinke eetlepels ricotta of crème fraîche
- 2 moten zalm
- één ei
- scheutje melk
- zout en peper
optie: een scheut witte wijn



Hoe maak je de zalm in bladerdeeg klaar?

zalm in bladerdeeg oven


Doe de bevroren spinazie in een pan en laat de groente langzaam ontdooien.

Voeg er twee flinke eetlepels ricotta of crème fraîche aan toe en roer door. De tante van Benjamin voegt ook altijd een scheut witte wijn toe.

Laat de spinazie goed 'droogkoken' en leg deze nu in het midden van je ingeprikte bladerdeeg. Leg de twee moten zalm bovenop de spinazie en maak het op smaak met wat zout en peper.


Vervolg zalm in bladerdeeg

bladerdeeg met zalm


Sluit nu eerst de 'korte' kanten van de zalm en spinazie door het bladerdeeg er overheen te vouwen.

Doe nu hetzelfde met de lange kanten, deze 'vlecht' je dicht.

Klop het ei op en doe er een beetje melk bij.Smeer dit mengsel nu over het bladerdeeg.

Je kunt het nu OF in de koelkast zetten en later bakken, OF het kan meteen de oven in.

Voor het bakken doe je het hele pakketje met het bakpapier in een ovenschaal.

Je bakt deze zalm in bladerdeeg op 180 °C, reken op ongeveer een half uur à 40 minuten.




Bon appétit!

bladerdeeg met zalm

Makkelijk recept voor een visschotel uit de Provence

Leer meer over het recept van Mamie Elise voor een Dorade uit de oven

Recept stoofvleesschotel uit Provence

Klik hier voor een heerlijk en makkelijk recept voor een stoofvleesschotel uit de Provence

aubergine uit de oven
Klik hier voor het makkelijke recept van gevulde aubergines uit de oven. De hele familie smult er van!