Frans recept Uiensoep

Franse uiensoep


Aaaah uiensoep, sommige mensen moeten er niet aan denken, maar geloof me, wanneer je na een koude dag binnen komt lopen en je hebt dit klaar staan, heerlijk! 

Het recept is echt heel simpel, let er vooral op dat de uien niet aanbranden wanneer je ze in de boter bakt. 

Heb je last van tranende ogen wanneer je de uien aan het snijden bent? Hou de ui, wanneer je hem ontveld en in tweeën gesneden hebt, even onder koud stromend kraanwater of leg hem in een bakje met water. Je zult zien, het gaat meteen een stuk beter.

Of zoals chef Mory Sacko laatst zei op televisie: gewoon heeeel snel leren snijden, dan heb je nergens last van! (mij nog steeds niet gelukt...)


Recept uiensoep

Wat heb je nodig voor een heerlijke uiensoep?

- 4 grote uien 

- 130 gram geraspte kaas 

- 25 gram boter

- 15 gram bloem

- 1 liter kippen of runderbouillon

- zout en peper

- 4 sneetjes brood of een stokbrood

uiensoep

Vervolg uiensoep

recept uiensoep
Haal de schil van de uien, snij ze in tweeën en snij ze daarna in halve ringen.

Doe de boter in de pan en doe de uien hierbij. Bak ze heel langzaam een minuut of vijf aan totdat ze boterzacht zijn.

Bestrooi nu de uien met de bloem en meng het geheel goed door. Laat het nu een minuutje ‘intrekken’.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel een minuut of 30 koken.

Doe de soep nu in de soepkommen.

Leg één snee brood per kop soep en bestrooi het brood ruimhartig met geraspte kaas en peper.

Zet de koppen soep nu even in de oven of onder de grill.

Zodra de kaas gesmolten is, kun je de uiensoep serveren.

Bon appétit!

aubergine uit de oven
Klik hier voor het makkelijke recept van gevulde aubergines uit de oven. Een heerlijk groentegerecht voor het hele gezin!
Bon appétit!

Staafmixer Moulinex

Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.

Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.