Recepten voor hartige gerechten uit Frankrijk
de oma's en tante's van mijn Franse man. Heb je hulp nodig? Je kunt me altijd mailen!
Frans recept Uiensoep
Niet iedereen is fan van de Franse uiensoep, maar na een koude wandeling is dit toch wel heel fijn thuiskomen. Het recept is heel simpel, zorg er vooral voor dat de uien niet aanbranden. Heb je prikkende ogen bij het snijden van de uien? Dan heb ik hier een tip voor je!
Aardappeltjes uit de oven van Charlotte
Deze keer ga ik je uitleggen hoe je heel makkelijk aardappeltjes in de oven maakt. Het ideale aan dit recept is dat de voorbereiding ongeveer 5 minuten in beslag neemt en dat je de aardappeltjes daarna een minuut of veertig in de oven doet zonder er nog naar om te kijken.
Recept gevulde eieren
Deze gevulde eieren eten we hier voornamenlijk met Pasen. Het recept is gebaseerd op een prachtige felgele bloem die in de winter aan de Côte d'Azur en in de Provence bloeit. Het recept is van mijn schoonmoeder, probeer zeker haar mayonnaise ook eens uit, die is heerlijk!
Quiche-deeg maken
Oké, nu allemaal even opletten: leer uit je hoofd 250 - 100 - 100. Ik herhaal 250 - 100 -100. Heb je hem? Dan ben je klaar voor het basis-recept deeg, dat ik heb geleerd van Mamie Elise... voor taarten, quiches, gebak en pizza's.. Ik gebruik het zeer regelmatig !
Een simpele aardappel-preisoep
Ik denk dat de aardappel-prei soep toch wel de meest gegeten soep is hier : weinig ingrediënten, snel gemaakt en de kinderen vinden het eigenlijk altijd lekker. Handige tip: je kunt er ook andere groentes in 'verstoppen' ! Al is dit meer nodig voor mijn man dan voor de kinderen...
Zelf pasta maken
Toen ik éénmaal hier in Zuid-Frankrijk ging wonen, kwam ik er tot mijn verbazing achter dat hier toch ook heel wat pasta gegeten werd en dat ‘pâtes au beurre’ een heel normaal geaccepteerd gerecht was ! Pâtes au beurre is, de naam zegt het al, een bord gekookte pasta met boter…
Een simpele Franse Uientaart
Een franse uientaart is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben want de uien moeten echt boterzacht worden. Het deeg kun je OF zelf maken met het basisrecept deeg OF je koopt een uitrolbaar deeg. De uientaart staat hier regelmatig op tafel.
Recept bloemkoolschotel uit de oven
De meest bekende bloemkoolschotel uit die oven is die met bechamelsaus. Deze groensaus is makkelijk zelf te maken. De bechamel heeft maar weinig ingrediënten nodig: boter, meel en melk. De bloemkool met kaas en bechamel gaat 20 minuten in de oven en bon appétit!
Pizza borrelhapjes
Ben je op zoek naar een leuk recept voor borrelhapjes? Probeer deze dan zeker eens. Gebaseerd op een pizza, maar dan in een kleine bladerdeegvorm. Je kunt deze ook zeker met kinderen maken, zo makkelijk is het! Veel plezier bij het maken.