Camembert uit de oven met appel
Zin in een winters recept? Deze camembert uit de oven staat regelmatig op tafel wanneer ik met vriendinnen ga eten. Allereerst omdat bij mij thuis niemand camembert eet en ik toch ergens mijn kaas-'cravings' kwijt moet, maar ook omdat het zo heerlijk is!!
Wanneer we met vriendinnen afspreken, neemt iedereen altijd wat mee. Karine is van de kaas, dus daar ga ik altijd dichtbij zitten! Wij noemen dit gerecht ondertussen een tarte tatin met camembert, maar het heeft er eigenlijk weinig mee te maken.
De camembert uit de oven is een super simpel gerecht en wij eten het met stokbrood. Karine maakt altijd de appels thuis klaar en neemt deze mee naar het adres waar we eten. Daar gaat dan de oven aan en wordt het gerecht afgemaakt.
Je zet het zo op tafel, lepel erin en op een stuk stokbrood of toast smeren. Een idee voor op je borreltafel?
Wat heb je nodig voor een camembert uit de oven
Voor een 'heerlijke stinkkaas uit de oven' (volgens mijn kinderen en man...) heb je nodig:
4 appels
2 smeuïge kazen: camembert, coulommier, brie allemaal goed. Het handigste is om een kaas te nemen die in een houten doosje zit, die kan zo de oven in.
40 gram zoute boter
5 soeplepels met balsamico-azijn
2 à 3 soeplepels met suiker

Camembert uit de oven met appels

Aubergine uit de oven
Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus en een lekkere groentesoep. In samenwerking met bol.com.
Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.