Zelf pizza maken
Zelf pizza maken is prima te doen. Je hebt misschien op deze site het recept voor het pizzadeeg en de tomatensaus al gevonden. Nu gaan we zelf de pizza maken.
Frankrijk is een echt pizza-land, er gaan elk jaar meer dan een miljard pizza's over de toonbank! De afhaal is dus zeer populair. Wanneer je dit aan het lezen bent, wil je hoogstwaarschijnlijk je eigen pizza maken en dit kan prima!
Zelf maak ik regelmatig pizza op de barbecue, dit geeft een heerlijke rooksmaak en de pizza krijgt een hele krokante bodem. Ik doe dit met behulp van een pizzasteen. Deze kun je trouwens in de shop van Renie's Franse Keuken vinden door hier te klikken.
Zelf pizza maken in de oven

Zelf pizza maken op de barbecue

Zelf pizza maken, hoe begin ik?

Wanneer je 's avonds je pizza op tafel wilt zetten, begin je 's middags met het deeg maken. Het recept voor pizzadeeg kun je hier op de site vinden, wij gebruikten dit in onze pizzeria in Vaison-la-Romaine. Je leert bij dit recept ook hoe je de pizza het beste kunt rollen. De trick is om veel bloem te gebruiken zodat je deeg soepel is, maar nooit plakkerig.
Wanneer je deeg éénmaal uitgerold is, moet je deze OF direct op de bakplaat leggen, OF op een pizzaschep leggen, zodat je hem daarna in de oven of op de barbecue kan laten glijden OF op een pizzasteen leggen die je daarna in de oven schuift of op de barbecue legt. Is je pizza éénmaal belegd, kun je hem namelijk onmogelijk nog verschuiven en dan ben je dus het haasje oftewel le lièvre. Geloof me, deze fout maak je maar één keer.
Voordat je de pizzabodem belegt kun je er het beste wat 'gaatjes' in prikken. Dit moeten geen echte gaatjes zijn, anders loopt de saus door de pizza heen en plakt deze aan de bakplaat.
Pizza maken, het beleggen

Luxe pizzasteen en schep
Klik hier om in de shop van bol.com de luxe pizzasteen te kopen. Er zit een pizzaschep bij én een boekje met instructies. De allerlekkerste pizza's maak je trouwens op de barbecue. Zeker proberen!
Recept chocolademousse
Op zoek naar een dessert na een pizza-maaltijd? Chocolademousse is dan natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.
Pizzasteen met houder
Ik gebruik de pizzasteen in de oven én op de barbecue. De bodem wordt er heerlijk knapperig van en gaart goed. Bij deze pizzasteen zit ook een pizzaschep.In samenwerking met bol.com.