Quiche met zalm
Een zalm-quiche kun je op verschillende manieren maken, voor deze gebruikte ik gerookte zalm. In de zomer eten we deze quiche vaak met een salade, in de winter met soep. Je staat op deze manier niet heel lang in de keuken, maar zet wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.
Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar bodem kopen in de supermarkt, dan ben je echt snel klaar. Je kunt ook zelf je deeg maken, met bijvoorbeeld het deeg wat ik van Mamie Elise geleerd heb, de oma van mijn Franse man. Het recept kun je hier vinden.
Ben je op zoek naar andere quiche-recepten? Kijk dan zeker even hier.
Ingrediënten quiche met zalm
Wat heb je nodig voor deze quiche met zalm:
- een rol kant-en-klaar deeg of het deeg van Mamie Elise
- gerookte zalmblokjes
- 250 ml kookroom
- 1 ei
- wat gedroogde dille of Provençaalse kruiden
- zout en peper

Recept quiche met zalm

Ovenschotel met vis
Kookroom kopen
Je kunt in Nederland kookroom kopen bij de bekende supermarkten. Ik heb altijd kookroom in huis, we gebruiken het voor quiches en pasta.
Quiche met aubergine
Een aubergine-quiche is vrij snel gemaakt. Het belangrijkste? Laat de aubergines lang doorsudderen, dan worden ze heerlijk zacht