Quiche met zalm

quiche met zalm


Een zalm-quiche kun je op verschillende manieren maken, voor deze gebruikte ik gerookte zalm. In de zomer eten we deze quiche vaak met een salade, in de winter met soep. Je staat op deze manier niet heel lang in de keuken, maar zet wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. 

Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar bodem kopen in de supermarkt, dan ben je echt snel klaar. Je kunt ook zelf je deeg maken, met bijvoorbeeld het deeg wat ik van Mamie Elise geleerd heb, de oma van mijn Franse man. Het recept kun je hier vinden.

Ben je op zoek naar andere quiche-recepten? Kijk dan zeker even hier.

Ingrediënten quiche met zalm


Wat heb je nodig voor deze quiche met zalm:

- een rol kant-en-klaar deeg of het deeg van Mamie Elise

- gerookte zalmblokjes

- 250 ml kookroom

- 1 ei

- wat gedroogde dille of Provençaalse kruiden

- zout en peper


recept quiche met zalm

Recept quiche met zalm

- Rol het deeg uit in een bakvorm voor een taart of quiche
- prik met een vork wat gaatjes in het deeg
- Doe de gerookte zalmblokjes in de quiche-vorm op het deeg
- Doe de kookroom en het ei in een kom en kluts deze goed door
- Voeg de zout (niet teveel, de zalm is al vrij zout!), de peper en de dille of Provençaalse kruiden toe en meng het mengsel nog een keer goed door
- Giet het mengsel in de quiche-vorm en zorg dat de blokjes zalm goed verdeeld zijn
- Doe de quiche een minuut of 25 in een voorverwarmde oven (180/190 °C)


Bon appétit! 






recept voor een zalm quiche

ovenschotel vis recept
Een hele snelle en lekker ovenschotel met daurade oftewel zeebrasem. 
Ook prima te maken met zalm.

Kookroom kopen

Je kunt in Nederland kookroom kopen bij de bekende supermarkten. Ik heb altijd kookroom in huis, we gebruiken het voor quiches en pasta. 

Quiche met aubergine

quiche

Een aubergine-quiche is vrij snel gemaakt. Het belangrijkste? Laat de aubergines lang doorsudderen, dan worden ze heerlijk zacht