Marjolaine's Chocoladetaart
En hier komt-ie: het recept voor de meest gegeten chocolade-taart hier in Frankrijk: de Fondant au Chocolat.
Ik heb heel veel recepten geprobeerd maar dit recept is niet alleen het lekkerste, maar ook nog eens makkelijk te maken. We noemen het Marjolaine's Fondant au Chocolat want het is mijn vriendin Marjo die me dit recept geleerd heeft.
Zodra de boter en de chocola gesmolten zijn kan de pan van het vuur.
In dezelfde pan voeg je hierna de suiker, de bloem en de 2 eieren toe en roer je het geheel goed door. Het hoeft geen perfekt beslag te worden!
Doe het beslag in een vorm met bakpapier en zet het ongeveer 20/25 minuten in de oven.
Let op: een echte fondant moet NIET gaar zijn. Wanneer je met een mes controleert, moet deze er dus niet schoon uitkomen maar er moet deeg aanzitten.
Hou er rekening mee dat er in deze fondant geen bakpoeder zit, juist om de smeuigheid te bewaren. Het blijft dus een vrij platte taart!
Maar lèkker dat-ie is!!!