Gevulde Tomaten van mijn schoonvader
Recept gevulde tomaten uit Frankrijk

- Vul de tomaten met het vleesmengsel (of het vis of groente mengsel) en doe de kapjes er weer op. Ik doe er zelf altijd nog wat geraspte kaas op, voordat de kapjes erop gaan. Je kunt ook denken aan paneermeel om er een lekker knapperig korstje op te krijgen.
- Doe de gevulde tomaten in een ovenschaal ingevet met een beetje olie en zet ze in de oven.
- LET OP: gebruik je kliekjes, dus vlees wat al gaar is: laat de tomaten zo'n twintig minuten in een oven op 200 °C. Gebruik je echter 'rauw' gehakt zet de tomaten dan zo'n 40 minuten in een oven op 180 °C. Kijk af en toe even in de oven om te controleren of het vlees wel goed gaart, je kunt er anders even met een mes op verschillende plaatsen inprikken zodat de warmte goed naar binnen gaat.
En smullen maar!! Over het algemeen eten kinderen dit vrij makkelijk. Rijst, tomaten, vlees/vis gaat er meestal wel in.
Er zijn vele variaties te bedenken, onder andere met courgettes of aardappelen. Het principe blijft hetzelfde al hoef je bij de aardappelen geen rijst te gebruiken, die geven geen water af.
