Recept quiche met ham en prei
In Frankrijk eten we het hele jaar door quiches. In de winter zijn ze heerlijk bij een kop (zelfgemaakte) soep, in de zomer eten we ze koud met een kleurrijke salade. De basis van een quiche-recept is eigenlijk altijd hetzelfde. Je hebt deeg nodig, wat je zelf kan maken of in de supermarkt als een rol kan kopen. Verder heb je koksroom nodig of melk en wat eieren. Vanaf dan kun je aan de slag met allemaal verschillende ingrediënten en smaken.
De bekendste quiche hier in Frankrijk is natuurlijk de Quiche Lorraine, dat recept vind je hier. Verder zijn de quiche met tonijn, de zalm quiche of deze ham-prei quiche ook erg populair.
Lekker recept ham-prei quiche

Wat heb je nodig voor deze quiche met ham en prei:
- een rol deeg of een eigengemaakt deeg denk bijvoorbeeld aan het magische deeg van Mamie Elise.
- 1 grote prei of 2 kleintjes
- een eetlepel bakboter
- blokjes ham
- koksroom (20 cl ongeveer)
- een flinke scheut melk
- 1 of 2 eieren
- zout en peper
Hoe maak je de quiche met ham en prei


3x abrikozentaart
Klik hier voor drie snelle recepten voor een abrikozentaart. Heerlijk voor bij de koffie of als dessert natuurlijk. Beetje slagroom erbij..
Recept gevulde tomaten
Het recept voor gevulde tomaten uit de oven komt uit de keuken van mijn schoonvader. Makkelijk te maken en alle kliekjes van de week worden zo gebruikt.
Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Het is een welkom einde van de maaltijd. Klik hier voor het familie-recept.