Wilde asperges zoeken

Asperges recept
Gisteren hebben we de eerste wilde asperges gevonden tijdens een ijskoude wandeling bij het 12e-eeuwse klooster van Saint Michel de Frigolet. Ik heb er volgens mij nog nooit één gevonden, mijn kinderen komen om de 5 minuten met een asperge aanzetten, je moet hele goede ogen hebben..

Wanneer je goed naar de kijkt zie je een een plant met hele kleine stekeltjes, de 'Asparagus', wanneer je deze ziet kun je gaan zoeken, de asperge groeit er namenlijk direkt naast. Mijn zoontje heeft zijn vinger ernaast gehouden voor de foto. 
Ook dit zoeken hebben ze overigens weer op school geleerd, een verplichte wandeling wordt er een stuk leuker van! Normaal gesproken loopt het wilde asperge-seizoen van maart tot eind april, we hebben ze dus vroeg gevonden dit jaar.

Recept asperges

recept asperges
Wat doen we hier nu mee? De gevonden asperges nemen we mee naar huis. Thuis wassen we de asperges en snijden we de onderkant eraf. We gebruiken dus alleen de bovenste 10/15 cm. 

Hierna kloppen we een paar eieren en doen de asperges erbij en wat zout en peper. De mix gaat dan een nachtje in de koelkast zodat de eieren de smaak van de asperges goed oppakken. De volgende dag bak je hier een heerlijke omelet van, op Franse wijze natuurlijk, dus niet teveel doorbakken. 

Recept asperges en ei

Frans recept asperges
De abdij en het klooster van Frigolet zijn overigens zeer de moeite waard om te bezoeken. De gebouwen worden nog altijd gebruikt door de monniken en in de abdij en de kerk worden verschillende diensten gehouden. Je kunt er ook eten en overnachten. Het natuurgebied om het klooster heen is werkelijk prachtig en er zijn vele wandelingen mogelijk. In de zomer zijn we hier vaak te vinden met onze vriendengroep voor een 'randonnée' en een picknick.

Leuk weetje: de naam Frigolet komt van het Provençaalse woord 'Ferigoule' wat tijm betekent. Dit kruid, samen met de roosmarijn, vind je in grote getale op het terrein, heerlijk om mee te koken. Voor meer informatie, kijk maar eens op www.frigolet.com. Het is echt authentiek, de site is dus alleen in het Frans opgezet.

Uiteindelijk was het gisteren echt te koud om een lange wandeling te maken, dus het is een heeel klein omeletje geworden.

Recept asperges met ei:

- Snijd de gekookte asperges in kleine stukjes
- Kluts de eieren
- Bak er een heerlijke omelet van.

Zo simpel gaat het hier in Frankrijk!