Frans pannenkoeken recept: hartige crêpes
Op twee februari tijdens de Chandeleur, oftewel de Maria Lichtmis, worden in heel Frankrijk crêpes gegeten. Dit zijn vaak zoete versies voor het vier-uurtje met Nutella, suiker of confiture, maar 's avonds zitten we vaak aan de hartige variant. Deze hartige crêpe kun je met het 'klassieke' pannenkoek-recept maken, maar je kunt ook voor de Bretonse hartige crêpe gaan: de galettes bretonnes.
De Bretonse galette wordt met boekweitmeel gemaakt. Dit is een wat 'harder' soort waardoor je een hele andere pannenkoek krijgt. En laat ik nu het geluk hebben dat één van mijn beste vriendinnen hier in het dorp uit Bretagne komt! We hebben dus, speciaal voor Renie's Franse Keuken, een galette-avond gehouden zodat ze me alles uit kon leggen en ik deze hartige crêpes kon proeven.
Het pannenkoeken recept staat hieronder, ik zou er trouwens ook de klassieke versie bij maken voor de zoetekauwers of als toetje!
Ingrediënten hartig Frans pannenkoeken recept

Nou let op, dit pannenkoeken recept komt namelijk rechtstreeks van het boekweitmeel-pak af. Mijn vriendin komt uit 'Basse bretagne' dus zij gebruikt het volgende:
250 gram boekweitmeel
2 eetlepels bloem
1 snufje zout
1 snufje peper
1 ei
2 theelepels olie (zonnebloem)
500 ml water



Hartige pannenkoeken recept

Ideeën voor je hartige pannenkoek


Recept chocolademousse
Chocolademousse is natuurlijk dé klassieker uit de Franse keuken. Klik hier voor het recept uit de keuken van mijn Franse schoonfamilie.
Staafmixer Moulinex
Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van de courgettesoep, maar natuurlijk ook voor tomatensaus. In samenwerking met bol.com.