Kerst in Frankrijk
Het zijn lange dagen, vaak zitten we meer dan 7 uur aan tafel. Hieronder zie je hoe ons kerstdiner er dit jaar, 2022, uitzag.
Je kunt veel van de recepten terugvinden op de site. Wil je weten hoe mijn dochter Sanne de servetten gevouwen heeft? Kijk dan even naar het filmpje onder aan deze pagina!
De tafel wordt natuurlijk mooi gedekt. Dit jaar was Sanne de uitvoerend producent! Zij heeft voor het blauwe thema gekozen, daar de muur en de stoelen al blauw zijn.
s' Ochtends lagen er onder de boom heeel veeel kado's. Voor de kinderen, vrienden en familie. Ze blijven liggen tot de personen zelf langskomen om een borrel te drinken.
Voor de tweede gang zijn we binnen aan tafel gaan zitten. Foie gras met vijgenjam en ontbijtkoek, gerookte zalm, gravelax zalm en gevulde eieren.
Het hoofdgerecht: de langouste à l'Armoricaine, oftewel kreeftenstaarten in tomatensaus. Deze moet je op het bord opensijden, wat nog wel een dingetje is. Geen witte kleren aantrekken!
Het recept komt van mijn schoonmoeder die het weer van haar oma heeft. Ze is zo lief geweest het voor me uit te schrijven, je kunt het ook hier op de site vinden. Super lekker, maar wel prijzig!
De desserts! (mijn afdeling) Dit jaar een traditionele 'bûche de Noël' gemaakt. Een Ile flottante uit de oven (op aanvraag van Mamoune) en we hadden natuurlijk de dertien desserts op tafel staan, een Provençaalse traditie.
De traditionele 'Bûche de Noël' heet zo, omdat het op een blok hout lijkt voor op het vuur. Dit jaar geen traditionele rol-cake maar een hart van clémentine-crème, een cakelaag met Grand Marnier, opgeklopte vanille-clémentine crème en een knapperige speculaasbodem.
Cursus servet vouwen met Sanne
@reniesfransekeuken Cursus servet vouwen met Sanne 🎅🎅 #kerst♬ Rockin' Around The Christmas Tree - Brenda Lee