Frans recept voor romige Pompoensoep
Het wordt hier in Zuid-Frankrijk in deze maanden ook iets kouder, dus we hebben de soeppan weer tevoorschijn gehaald. Verse tomatensoep, aardappel-preisoep of Hollandse groentesoep, allen makkelijk te maken en iedereen in het gezin is er dol op. We eten de soep vaak met gekookte eieren, brood of een quiche.
Wat hebben we nodig voor het recept van de winterse Pompoen soep:

1 flespompoen - dit mag ook een 'gewone' pompoen zijn, maar ik vind zelf de flespompoen (butternut hier in Frankrijk) iets lekkerder.
4 wortelen
2 aardappelen
2 maggiblokjes
koksroom
staafmixer of blender
grote soeppan
Hoe maken we de pompoen soep klaar:

Snij de flespompoen in stukjes en haal de schil eraf. Doe de stukjes pompoen in een grote pan. Snij de wortelen en aardappelen in stukjes en doe deze bij de pompoen in de pan. Voeg nu twee eetlepels olijfolie toe en bak de groente een minuut of drie, omscheppend, aan.
Doe nu water in de pan tot de groente nèt onder staat. Voeg de maggiblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat het doorkoken tot de pompoen en de aardappelen gaar zijn.
Mix nu alles door elkaar in de blender of met een staafmixer.
Als laatste doe je nu de koksroom erdoor.
Hoe eten we de pompoen soep in Frankrijk

Soep eten we hier meestal 's avonds. De 'lichte' maaltijd aan het einde van de dag. Je kunt de soep natuurlijk als voorgerecht serveren, er een maaltijdsoep van maken of er een gerecht bij maken.
Je kunt dit recept op zich vrij makkelijk aanpassen aan het aantal personen. Het recept voor de pompoensoep is voor 4 à 5 personen, heb je grote eters, kun je gewoon wat meer groente aan de soep toevoegen.
Bon appétit!