Recept Quiche met Tonijn
Het recept van de quiche met tonijn maak ik vaak een dag of twee dagen van tevoren. Je kunt hem ook meerdere tijd van tevoren maken en hem dan invriezen, ideaal wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid te koken.
De quiche met tonijn eten we hier met een salade of met een groentesoep zoals de simpele preisoep of de pompoensoep.
Wat heb je nodig voor de quiche met tonijn:
- een rol quiche-en taartdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny bij de Jumbo)
- een klein blikje tonijn in water (in stukken)
- 250 ml kookroom (20% vet is perfect)
- 4 eieren
- Franse mosterd
- knoflook, basilicum en koriander
- zout en peper
Hoe maak je een Quiche met Tonijn

Rol het deeg uit in een quiche-vorm
Maak wat gaatjes in het deeg en zet hem ongeveer 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C
Doe ondertussen de eieren en de kookroom in een kom en klop deze goed door. Doe de uitgelekte tonijn hierbij en de knoflook, basilicum en de koriander. Maak op smaak met zout en peper.
Haal de taartvorm uit de oven en smeer de bodem van het deeg in met mosterd. Giet hierna het tonijn-mengsel over de mosterd.
Laat de quiche met tonijn in ongeveer 25 minuten gaar bakken.
Bon appétit!