Lava cake van Chocola - Coulant au chocolat
Het is goed mogelijk dat je de cake de eerste keer teveel door laat bakken. Mijn tip: schrijf elke keer precies op hoe lang je de cakejes in de oven hebt gehad, tot je de juiste baktijd hebt gevonden. Dat houdt dus in dat je ze meerder keren gaat maken om tot een goede lava cake te komen. Ik heb hier gelukkig altijd vele vrijwilligers om de taartjes op te eten.
Een tip voor de koffieliefhebbers onder ons: doe een klein beetje van een heel sterk bakje espresso door het deeg. De mix van koffie en chocola is niet te versmaden!
Vervolg lava cake chocola
Haal de kom van de pan en voeg de suiker, de eieren en de bloem toe
Smeer de bakvormpjes in met wat boter en laat er wat bloem doorheen rollen zodat alles wit is. Doe het chocolademengsel hier nu in
Zet de lava cakejes nu zo'n 6 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)
Chocoladetaart
Het recept van de chocoladetaart van vriendin Marjolaine. Leuk om met kinderen te maken!