Lava cake van Chocola - Coulant au chocolat 

lavacake chocola


Je vindt hem in alle Franse brasserieën en restaurants: de coulant au chocolat. Een lava cake gemaakt van pure chocola waar de chocola uitstroomt wanneer je hem in tweeën snijdt. Het recept is niet ingewikkeld: boter, chocola, suiker, eieren, maar de moeilijkheid zit hem in het bakken. 

Het is goed mogelijk dat je de cake de eerste keer teveel door laat bakken. Mijn tip: schrijf elke keer precies op hoe lang je de cakejes in de oven hebt gehad, tot je de juiste baktijd hebt gevonden. Dat houdt dus in dat je ze meerder keren gaat maken om tot een goede lava cake te komen. Ik heb hier gelukkig altijd vele vrijwilligers om de taartjes op te eten. 

Een tip voor de koffieliefhebbers onder ons: doe een klein beetje van een heel sterk bakje espresso door het deeg. De mix van koffie en chocola is niet te versmaden!

Recept chocolade lava cake

Wat heb je nodig om de chocolade lava cakejes te maken?

- 100 gram boter

- 100 gram chocola

- 50 gram bloem

- 80 gram suiker

- 3 eieren

lavacake chocola

Vervolg lava cake chocola


Laat de chocola samen met de boter au bain marie smelten. Wat is 'au bain marie': zet een kom met de chocola en de boter op een pan met kokend water en roer deze door totdat alles gesmolten en gemengd is. 

Haal de kom van de pan en voeg de suiker, de eieren en de bloem toe

Smeer de bakvormpjes in met wat boter en laat er wat bloem doorheen rollen zodat alles wit is. Doe het chocolademengsel hier nu in 

Zet de lava cakejes nu zo'n 6 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)


chocoladetaart met olijfolie recept

Bon appétit!!

recept met chocola lavacake

Het recept van de chocoladetaart van vriendin Marjolaine. Leuk om met kinderen te maken!

Deze staafmixer kun je prima gebruiken voor het mixen van allerlei ingrediënten.

Vijgentaart

vijgentaartje maken
Een vijgentaartje is snel gemaakt en 
zalig voor bij de koffie.